Predsjednik entiteta
156

Dodik danas ponovo u Srbiji, ovaj put otvara dionicu autoputa i bolnicu

SRNA
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obići će danas radove na južnom kraku Koridora 10 u Srbiji, te u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovati otvaranju nove zgrade Kliničkog centra Niš.

Dodik će od 8:45 sati obići radove na južnom kraku Koridora 10 na dionici Caričina Dolina-Tunel Manajle, lokacija Momin Kamen, najavljeno je iz kabineta predsjednika RS-a.

Dodik će od 12:00 sati i prisustvovati otvaranju nove zgrade Kliničkog centra Niš.

Predsjednik entiteta RS ove godine u prosjeku je svaka 22 dana službeno boravio u Srbiji.

Zanimljiv je podatak da je Dodik tokom ove godine u Srbiji boravio sedam puta kako bi se sastao s političkim predstavnicima susjedne zemlje, uključujući i inauguraciju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i prijem u povodu Dana državnosti Srbije koji je 15. februara 2017. godine organizovao tadašnji predsjednik Tomislav Nikolić.

Preostalih devet puta Dodik je susjednu zemlju posjetio kako bi prisustvovao prikazu dijela operativnih sposobnosti Vojske Srbije (20. oktobar), manifestaciji Dani RS-a u Srbiji (15. septembra), otvaranju autoputa na pravcu Pirot-Dimitrovgrad (16. septembar), otvaranju Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" (27. juni), obilježavanju Dana Vojske Srbije i Dana pobjede (9. maj), skupu "Krajišnici za jaku i stabilnu Srbiju" (26. mart), obilježavanju Dana sjećanja na stradale u NATO intervenciji (24. mart), obilježavanju 100 godina od Topličkog ustanka (26. februar) i srpsko-grčkom poslovnom forumu (31. januar).