BiH
105

Doček Nove godine: Bh. planine privlačne i turistima iz Hrvatske

Piše: N. J.
Vlašić
Vlašić
Kada je riječ o "domaćim" destinacijama za doček Nove godine, u turističkim agencijama ističu da su najtraženije bh. planine, te gradovi na Jadranu u Hrvatskoj.

Omar Ibrahimagić iz agencije Sol Azur za Klix.ba je naveo da se bh. građani dosta zanimaju za doček Nove godine na Bjelašnici, Jahorini, te posebno na Vlašiću, koji ima i najviše vikendica.

"Osim ovih destinacija, interesantni su i gradovi na Jadranu, odnosno Split i Dubrovnik, gdje je cijena aranžmana za jednu noć oko 150 KM po osobi, budući da ljudi biraju uglavnom bolje hotele", rekao je Ibrahimagić za naš portal.

Slične odgovore dobili smo i u drugim agencijama.

U agenciji Golden Tours ističu da su im tražene sve tri planine, Vlašić, Bjelašnica i Jahorina, te Dubrovnik. Dodaju kako je cijena aranžmana za doček Nove godine na planinama 200-300 KM.

Azra Mulahmetović iz Relax Toursa nam je kazala da su za hotelski smještaj na bh. planinama za Novu godinu osim bh. građana zainteresovani i turisti iz Hrvatske.

Također, u ovoj agenciji navode da je iskazan interes i za najluđu noć u Dubrovniku, Neumu, Makarskoj i Splitu, te da noćenje u ovim gradovima košta od 79 KM.

Menadžer prodaje u Ventura Travel Agency (VTA) Adnan Terzić za Klix.ba je kazao da je kod njih veliki interes bio za doček Nove godine na Vlašiću, gdje je noćenje od 29 KM po osobi.

"Iako su cijene na Jadranu ove godine znatno veće nego u prošloj godini, bilo je interesa za doček Nove godine posebno u Dubrovniku. Također, našim klijentima je bio interesantan i doček Nove godine u Zagrebu, za koji smo također prodali jedan broj aranžmana", zaključio je Terzić.