|

Bh. građanima za Novu godinu najprivlačniji Istanbul, ali i Dubai

Bh. građanima za Novu godinu najprivlačniji Istanbul, ali i Dubai
19
Piše: N. J.
20.12.2014. u 15:43
135
komentara
19

dijeljenja
Bh. građanima za Novu godinu najprivlačniji Istanbul, ali i Dubai Nova godina u Dubaiju (Foto: AFP)
Kada je riječ o stranim destinacijama, bh. građanima za Novu godinu najprivlačniji su Istanbul, Dubai, Venecija, Milano, te Prag i Budimpešta.
U agenciji Sol Azur su nam rekli da će oko 1.100 ljudi voditi za Novu godinu na 17 destinacija u svijetu.

Najatraktivnija destinacija im je bila Milano koja je rasprodana još u novembru. Novu godinu će tako u Milanu dočekati 200 bh. građana posredstvom Sol Azura, aranžman koji uključuje tri noćenja i putovanje autobusom je koštao 295 KM.

"Rasprodali smo 99 posto aranžmana. Među traženijim su bili aranžmani koji su uključivali putovanje avionom za Istanbul i Siciliju, po cijeni 650-1.000 KM, ovisno o hotelu. Također, veliki je interes bio i za 'autobusne' aranžmane za Veneciju, Beč-Bratislavu, Prag, Budimpeštu...", rekao je Omar Ibrahimagić za Klix.ba.

Tražen i aranžman Madrid-AndaluzijaIstanbul je bio hit ponuda i u turističkoj agenciji Golden Tours, kazala je za Klix.ba Melisa Kurbašić, menadžerica prodaje u ovoj agenciji.

"Uz aranžman za Istanbul, koji uključuje putovanje avionom i četiri noćenja, tražen je bio i aranžman Madrid-Andaluzija, gdje se također ide avionom na sedam noćenja. Kada je riječ o destinacijama na koje idemo autobusima, najtraženiji su nam Budimpešta i Prag", kazala je naša sagovornica.

Ona je dodala kako Golden Tours nudi i aranžman za doček Nove godine u Dubaiju, uz specijalnu cijenu, te je navela kako je interes i za ovu destinaciju dosta dobar kod bh. građana.

Menadžerica prodaje u agenciji Relax Tours Azra Mulahmetović za Klix.ba je kazala da su u ovoj agenciji, pomalo iznenađujuće, prvo rasprodali aranžmane za Dubai.

Direktna linija iz Sarajeva za Dubai"Vjerovatno je uzrok to što je od ove godine uvedena direktna aviolinija na relaciji Sarajevo-Dubai. Aranžman uključuje 7 noćenja u hotelu sa tri zvjezdice. Omogućili smo i rane rezervacije, te je prva cijena iznosila 1.099, a druga 1.199 KM, plus aerodromske takse koje iznose 180 eura po osobi. U Dubai ćemo voditi 60 osoba", kazala je ona.

Osim Dubaija, veliki interes je, standardno, bio za Istanbul, ali i Rim i Pariz.

"To su destinacije na koje idemo avionom. Za Rim također imamo direktan let iz Mostara. U Istanbul ćemo voditi do 90 ljudi, a u Pariz oko 30. Kada je riječ o Budimpešti, to je uvijek atraktivna destinacija, ide se autobusom i u aranžman su uključena dva noćenja. Cijena je 249 KM", istakla je naša sagovornica.

Menadžer prodaje u Ventura Travel Agency (VTA) Adnan Terzić za Klix.ba je rekao da im je ove godine posebno tražen bio aranžman za Beč, te za Prag, Budimpeštu i Pariz, kada je riječ o putovanju autobusom.

"Što se tiče odlazaka avionom, najviše interesa je bilo za Istanbul i Dubai. Želim ovdje istaći i jednu zanimljivost, a to je da će posredstvom naše agencije u Pariz ići i desetak parova koji su tek sklopili brak, te će Novu godinu dočekati u sklopu medenog mjeseca u Parizu", naveo je Terzić.
Prijavi grešku


Komentari (135)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...