Radovi na mreži
74

Dobrinja i sarajevski aerodrom u subotu bez vode

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stanovnici sarajevskog naselja Dobrinja i Međunarodni aerodrom Sarajevo su subotu će tokom većeg dijela dana ostati bez urednog vodosnabdijevanja.

"U okviru infrastrukturnog projekta detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode u Kantonu Sarajevo – NRW projekat, koje je KJKP "Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo, pokrenulo na inicijativu Vlade Kantona Sarajevo, u subotu, 10.03.2018. godine, najavljujemo obimne radove na stvaranju preduslova za realizaciju navedenog Projekta. Radovi koji će se u toku sutrašnjeg dana izvoditi, obuhvataju zamjenu 6 neispravnih zatvarača na dva čvorišta u ulicama Dobrinjske bolnice i Bulevar branilaca Dobrinje, kao i radove na izgradnji mjernog šahta DN 400/300", saopćeno je iz ViK-a.

Kako kažu iz ViK-a, u ulici Bulevar branilaca Dobrinje radit će se i rasijecanje cjevovoda DN 400 sa ugradnjom neophodnih armatura i fazonskih komada. Paralelno sa ovim radovima, vršit će se i snimanje cjevovoda profila DN 400 i DN 150 sa novonabavljenim kamerama, u cilju detekcije curenja na predmetnim cjevovodima.

Zbog navedenih aktivnosti, u terminu od 9 sati do 18 sati, bez vodosnabdijevanja će biti naselja Dobrinja i Međunarodni aerodrom Sarajevo. Stabilizacija u vodosnabdijevanju se očekuje oko 20:00 sati.