Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cvaja na pomolu.
To bi bilo kod vas u RS-u, kod nas u FBiH je više
Ismijavajte vi koliko hocete ali ali za vrijeme Novaliceve vlade nekoliko puta su penzije isle gore, subvencije za struju, jednokratne pomoci itd. Nije idealno ali za vrijeme drugih nije bilo ni toga. Bilo bi super da je minimalna penzija bar 600-700 KM ali bolje i 450 nego 350. Ok inflacija ali to je svjetski problem i nezadovljstva su u puno bogatijim drzavama...
Penzije veće za 5%, a inflacija 15-20%
nema tu protesta, nije šmit kriv.
Nek ti povećavaš penzije onima koji su najmanje uplatili u fond. Bolje znaci manje uplatiti u fond imat ćeš veću penziju, ovi sto imaju malo vise od minimalne redovno ga puše. Treba donijet zakon da i ovi sto su sjedili cijeli život imaju penziju, levati nek rade uplaćuju u Fondove i onda krepaju i ne mogu koristi penzije, a onda dodje gospođa koja nije radila i uživa u penziji.
Ispravka ne gospodja nego gospoda
Dabogda vam djeca imala i patila se sa ovolikim penzijama.A vi penzioneri glasajte i dalje kako glasate pa vas ćeka rovarenje po kontenjerima.
Ovi sto im je dnevnica 300 maraka na tel. sj. su udijelili fukari 20 maraka mjesecno vise.
1 kg kafe i 1 kg šećera, mašala.
A najniža plata političara veća za 50%
Nije mi jasno zasto kukate.Imali ste priliku izabrati druge,ali niste. Na svaku vijest o SDA bujica pljuvanja,nijedna druga stranka nije ni blizu toliko popljuvana a oni opet uzeli najvise glasova i na federalnom i na drzavnom nivou. Narod izgleda jedno prica a drugo zaokruzuje
A ko valja ?
Sta cemo ako su izbori do te mjere pokradeni da rezultati nemaju veze sa izborom naroda? I tako zadnjih x godina. Ko je onda kriv?
5 %? Neki ljudi stvarno nemaju obraza.Zavucite tih 5 % u dupe, kret.ni jedni...
najnize penzije vece za 5% a hrana poskupjela 28%!? A sta je sa ostalim penzionerima? Ali je ovo dio akcine "svedimo sve lenzionere na istu penziju"
vaaaauuuuu
Cijene gore 25% penzije gore 5%. Pratite li tu tržište...
Svejedno im ne gine smrzavanje i gladovanje ove zime, sumnjam da će ih ta cvaja spasiti.
Ne gine nikom !
ovo je posteno, da najnizi ne budu socijalna kategorija
446 KM treba ti jedno cc 300 za režije znaci ostaje ti 150 dnevno 5 KM dobro je to kupis 1 Kruh / Hljeb , 1 Mlijeko i jos ručak napravis za cc 2.5 KM ima se može se.
Ne ide, 1l mlijeka i hljeb koštaju više od 2,5 km.
Jedva čekam da MostaracOdDo povede proteste.
Au jesu se pretrgli, sve poskupilo preko 100% a oni se kao hvale sa 5%.🤣🤣🤣🤣