{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Doboj: Više od 800.000 KM za povratnička naselja

F
13.7.2011. u 13:29
0
4
Doboj: Više od 800.000 KM za povratnička naselja
0
Doboj: Više od 800.000 KM za povratnička naselja
Doboj
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović potpisao je u Doboju s načelnicima općina Teslić, Doboj, Vukosavlje, Tešanj, Usora i Doboj-Istok i izvođačima radova ugovore o rekonstrukciji i sanaciji društvenih domova i putne infrastrukture u povratničkim naseljima tih općina, saopćeno je iz kabineta ministra.
"Rekonstrukcija i sanacija društvenih domova i putne infrastrukture značit će mnogo za organizaciju društvenog života u povratničkim naseljima, posebno za mlade koji će moći planirati i razvijati kulturne, sportske i druge aktivnosti", kazao je ministar Adil Osmanović.

Dodao je da je današnje potpisivanje ugovora dokaz odlučnosti Ministarstva da u saradnji s općinama, odnosno lokalnim zajednicama u oba entiteta, radi na poboljšanju životnih uvjeta povratnika.

"Time će se unaprijediti povratak građana svih nacionalnosti, ali i njihov povratak učiniti održivim,“ istakao je ministar Osmanović.

Rekonstrukcija i sanacija društvenih domova bit će urađena u mjesnim zajednicama Gusti Teslić, Kamenica i Bardaci u općini Teslić, Ševarlije, Svjetliča, Sjenina i Potočani u općini Doboj, Kolibe u općini Bosanski Brod i Modrički Lug u općini Vukosavlje.

U općini Doboj -Istok bit će obnovljena sportska sala, dok će sanacija putne infrastrukture olakšati kretanje i uvjete života povratnika u naseljima Makljenovac u općini Usora i Raduša u općini Tešanj. Ukupna ulaganja u te aktivnosti iznose 819.224,98 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: