{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Devet povratničkih porodica dobilo ključeve rekonstruiranih kuća

F
29.4.2011. u 13:21
0
1
Devet povratničkih porodica dobilo ključeve rekonstruiranih kuća
0
Devet povratničkih porodica dobilo ključeve rekonstruiranih kuća
Devet povratničkih porodica na području općine Vlasenica danas je dobilo ključeve rekonstruiranih kuća, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 300.000 KM.
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, načelnik Općine Vlasenica Mladen Popović i predsjednik Skupštine općine Sakib Zubović na prigodnoj su ceremoniji u Općini Vlasenica uručili ključeve Diki Dautović, Emini Dautović, Bajri Duriću, Šaćiru Ferhatoviću, Fatimi Kičić, Hasibu Kuljančiću, Osmanu Maljiševiću, Ramizu Musiću i Emiri Topalović.

"U okviru ovoga projekta, bit će obnovljene još četiri stambene jedinice povratnika“, kazao je ministar Halilović i dodao da je Ministarstvo od 2008. do 2010. godine, uključujući i CEB projekt, u obnovu stambenih jedinica povratnika, elektrifikaciju povratničkih naselja, rekonstrukciju komunalne infrastrukture u općini Vlasenica uložilo više od dva miliona KM.

Tokom razgovora s ministrom Halilovićem povratnici su posebno istaknuli velike potrebe u obnovi putne infrastrukture, te elektrifikaciji povratničkih naselja, a održivom povratku doprinijele bi veće mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja povratnika.

Za obnovu devastiranih stambenih jedinica u ovoj općini prijavilo se 211 porodica sa 738 članova, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: