{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Devet povratničkih porodica dobilo ključeve rekonstruiranih kuća

F
29.4.2011. u 13:21
0
1
Devet povratničkih porodica dobilo ključeve rekonstruiranih kuća
0
Devet povratničkih porodica dobilo ključeve rekonstruiranih kuća
Devet povratničkih porodica na području općine Vlasenica danas je dobilo ključeve rekonstruiranih kuća, za što je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 300.000 KM.
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, načelnik Općine Vlasenica Mladen Popović i predsjednik Skupštine općine Sakib Zubović na prigodnoj su ceremoniji u Općini Vlasenica uručili ključeve Diki Dautović, Emini Dautović, Bajri Duriću, Šaćiru Ferhatoviću, Fatimi Kičić, Hasibu Kuljančiću, Osmanu Maljiševiću, Ramizu Musiću i Emiri Topalović.

"U okviru ovoga projekta, bit će obnovljene još četiri stambene jedinice povratnika“, kazao je ministar Halilović i dodao da je Ministarstvo od 2008. do 2010. godine, uključujući i CEB projekt, u obnovu stambenih jedinica povratnika, elektrifikaciju povratničkih naselja, rekonstrukciju komunalne infrastrukture u općini Vlasenica uložilo više od dva miliona KM.

Tokom razgovora s ministrom Halilovićem povratnici su posebno istaknuli velike potrebe u obnovi putne infrastrukture, te elektrifikaciji povratničkih naselja, a održivom povratku doprinijele bi veće mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja povratnika.

Za obnovu devastiranih stambenih jedinica u ovoj općini prijavilo se 211 porodica sa 738 članova, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: