Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nekad sam bio ponosan sto sam diplomiro na Sarajevskom Univerzitetu al kad vidim ko je postao asıstent ılı profesor ı kako se daju dıplome, magıstratı ı doktoratı onda mı nekad da vratım dıplomu.Svı smo kolektıvno zakazali.Ovo je propast.Akademska zajednica,pogotovo Sarajevski univerzitet je totalno zakazo.Bukvalno svi se prave ludi ko daih ova situacija u drzavi ne interesuje.MI OVO STANJE KONACNO MORAMO PROMJENITI!
kako ćeš promijeniti. moraš rušiti sistem, druge nema na žalost.
Zaposlen je Ensar Zeljković, bratić bivšeg premijera Suada Zeljkovića. On je i prije toga radio na ETFu kao asistent, bez objavljenog konkursa. Kao dugogodišnji prijatelj Vedrana, moram reći da je to čovjek koji pored toga što je bio Zlatna Značka (najbolji student) dvaput, je i osvojio niz medalja na međunarodnim takmičenjima. Laž je da on loše predaje. Kada je kao student bio demonstrator na dva predmeta u njegove grupe je dolazilo dosta ljudi iz drugih grupa upravo zato jer je bio kvalitetan predavač.
vrlo često profesori iz politike i njihovi poltroni kroje listu zlatnih studenata. oni studenti koji su protežirani dobijaju desetku, a njihova konkurencija koja uz intelektualne ima i moralne kvalitete dobije maksimalno 7 ili 8 na njihovim predmetima. na masteru je to krojenje liste zlatnih studenata znatno izražajnije jer je manji broj predmeta pa je stepen naštimavanja znatno veći. mnogo puta se dogodi da izvrstan student kandidira na posao asistenta na fakultetu, ali ga profesorska politička elita diskreditira jer u slučaju da je taj student jači od njihovog pulena u konkursu uvedu neki uslov koji zadovoljava samo protežirani kandidat (više naučnih radova, certifikat o čuvanju okolipša i slične pizdarije) obrazovni sistem u bosni je uništen zahvaljujući političarima i današnji dekani koje u pravilu politički krugovi podržavaju, nisu prava adresa kad je u pitanju jačanje obrazovnog sistema u bosni.
"stanite iza svojih studenata" wuuhuu..samo ne bukvalno, ili?
"Posao je dobila osoba slabijih referenci i uspjeha, no, koja izgleda ispunjava glavni kriterij za taj posao, a to je srodstvo s nekim u vladajućoj strukturi", navodi se u saopćenju. RECI IMENOM I PREZIMENOM KO JE DOBIO POSAO AKO VEĆ GOVORIŠ.
POZIV BH DIJASPORI NA BOJKOT FINANSIJSKI INSTITUCIJA BIH NOVADIJASPORA JAVNO POZIVA CIJELU BH DIJASPORU, USLJED SVIH DESAVANJA U BOSNI I HERCEGOVINI PROTEKLI 20-TAK DANA, DA PREUZME SVE NEOPHODNE EKONOMSKE MJERE DA SMAKNEMO CIJELU TESKO ”KRIMINALNU I KORUMPIRANU” POLITICKU ELITU S VLASTI U BOSNI I HERCEGOVINI, TAKO STO CEMO BLOKIRATI I POVUCI SVAV NAS KAPITAL IZ BOSNI I HERCEGOVINE (KOJI JE PREMA NASIM PROCJENAMA PREKO 2 MILIJARDE DOLARA). TAKODJER POZIVAMO NA REDUKCIJU U DOZNAKAMA U IZNOSU OD 50% U NAREDNIH 6 MJESECI ILI DOK SVA DRZAVNA MAFIJA SAMA NE SIDJE SA VLASTI. NA TURISTE KOJI SU PLANIRALI POSJETU BOSNI I HERCEGOVINI, PREDLAZEMO DA ODLOZE SVOJ ODMOR ZBOG NESIGURNE SITUACIJE U ZEMLJI. IZ POUZDANOG IZVORA MMF-*, NOVADIJASPORA SAZNAJE DA SU SVE TRANSE MMF-* PREMA BOSNI I HERCEGOVINI VRLO UPITNE I DA CE KOLAPS FINANSIJSKOG SISTEMA DOVESTI I DO NELIKVIDNOSTI BANAKA TE GUBITAK NOVCA STEDISA (SLICAN SLUCAJ KAO SA STEDISAMA U LJUBLJANSKOJ BANCI).
Jedinstven, nadasve endemski primjer nepotizma na fakultetima kod nas. Ne tražite dlaku iz konjskog repa u jajetu :)
:))) zaista... zar ima i ovog kod nas na fakultetima... da mi je neko pricao...cccc