{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Do kraja godine završetak Forenzičke bolnice na Sokocu

S
2.4.2012. u 10:58
0
2
Do kraja godine završetak Forenzičke bolnice na Sokocu
0
Do kraja godine završetak Forenzičke bolnice na Sokocu
Forenzička bolnica na Sokocu, koja je skoro u potpunosti renovirana i za koju je potrebno još da se nabavi oprema i namještaj za dio bolnice, zahvaljujući sredstvima švajcarske Vlade, mogla bi da bude završena do kraja godine, rekao je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić.
Šrbić, koji je danas u Banjaluci razgovarao sa ambasadorom Švajcarske u BiH Andreom Šalerom, rekao je da bi prelazak pacijenata iz forenzičkog dijela kliničke psihijatrijske bolnice na Sokocu u novi objekat bio od velikog značaja, ne samo za pacijente iz Srpske, nego iz cijele BiH.

"Duži niz godina Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Srpske i Ambasada Švajcarske u BiH imaju odličnu saradnju, a švajcarska Vlada nekoliko godina intenzivno podržava projekte iz oblasti zdravstva", rekao je Škrbić novinarima nakon sastanka.

On je naglasio da švajcarska Vlada, osim projekta forenzičke bolnice na Sokocu, trenutno pomaže i projekte iz oblasti mentalnog zdravlja, edukaciju iz oblasti sestrinstva i edukaciju menadžmenta u oblasti zdravstva

Ambasador Švajcarske u BiH Andre Šaler rekao je da Švajcarska i BiH u oblasti zdravstva odlično sarađuju na svim nivoima, od državnog, preko entitetskog, odnosno kantonalnog do lokalnog.

On je naglasio da Švajcarska očekuje nastavak posebno dobre saradnju u oblasti edukacije medicinskih tehničara, jer je razmjena iskustva u toj oblasti veoma korisna i značajna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: