Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma majku im glupu ... jel to istina da se od 15.10.2009. ne moze dobiti sengenska viza??????? Ako je istina, onda bi novinari imali pune ruke posla. Da se istrazi odakle ta ideja (to samo moze biti do nasih), da nam se dadne ime. Ja cu ga prvi tuziti za 200KM koliko mi treba da dobijem pasos po hitnom postupku!!!
Kada su najavljivali da će stari pasoši da vrijede, izostavili su \"detalj\" da će vrijediti \"svugdje izvan Šengena\", i sad ravnodušno i bezobrazno iznose nove podatke, bez izvinjenja ili brige kako će to građani, zbog kojih bi ovo sve i trebalo da se radi, da reagiraju na obmanjivanje i ruganje u lice - nagon svih poniženja i ovo, u vlastitoj zemlji. Mi ako ne budemo energično reagovali na ovo poigravanje, u Europi i kao pojedinci i kao kolektiv možemo očekivati samo nastavak poniženja jer svi znaju da su Bosanci pasivni, neuki, bez samopoštovanja i trpe sve vrste iživljavanja. Za sve što nam se dešava i bude dešavalo iskljulčivo ćemo biti sami krivi, to svima treba da bude jasno. Zašto bi bilo ko branio naše interese ako ih mi sami ne branimo! Vlade drugi europskih zemalja sa strahom se odlučuju npr. na povećanje cijena goriva za par euro-centi, jer znaju da će njihov narod masovno da ustane u odbranu svojih prava i dostojanstva. Znači li to da ga mi više nemamo???
Napominjemo da će biometrijski pasoši biti skuplji od sadašnjih za 10 maraka i ukupna cijena će biti 40 KM. kako to da ja u americi za isti pasos placam 190$ ???
ma seru sve jedan do drugog kako im ne smrdi vise?!
Nije za pare uopste, nego je stvar sto u ambasadi niko nece ni da mi da neki odprlike datum, nit hoce da kazu kakav ce bit proces. Ako je u Bosni 40 eura u Kanadi ce bit 200$
Evo pogledajte gdje i kako se može putovati sa bh. pasošem. I još jedna informacija, bh pasoš je među najjeftinijim biometrijskim pasošima. Cijene biometrijskih pasoša: Albanija €48 Hrvatska €53 Makedonija €25 Crna Gora €40 Srbija €23.5 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/BosnianPassportVisaFree.PNG
a sta je sa gradjanima stranih drzava koji hoce da posjeduju Bosanski pasos?? Bosanska ambasada samo kaze nista do daljnjeg, sramota
\"U \'lancu identiteta\' u BiH učestvuju 142 opštine (matični uredi) 10 kantonalnih MUP-ova i dva entitetska MUP-a, jedna institucija Brčko Distrikta, dva entitetska ministarstva, dva državna ministarstva, jedna državna agencija, što predstavlja ukupno 162 institucije i 322 lokacije na kojima se izdaju dokumenti\", izjavio je Macan. E n.a.j.e.b.e.m. se ja svima vama majke!!! Pijavice budžetske!
E znate vi već šta za 200 KM....I za u zdrav mozak nam naplaćujete. Gamad brdskoseljačka.
koji k? ako hocu sa starim pasosom, koji mi vrijedi jos 4 godine, da idem npr u sloveniju, necu moci?
I jos ih nije stid: u sve zemlje izizev shengenske zone, pa sta preostaje, Albanija?
Koja djubrad!!!
Znaci li to da sa \'starim\' vazecim pasosima ne mozemo dobiti vize i vise putovati? Stvarno je bezobrazluk beskonacan, pa prije pola godine su narucili 200000 starih obrazaca za pasos i prodavali ih, da bi sad ljudi ponovo morali kupovati nove. Banana republic! Sta briga politicare, njihove familije, djevojke i momke njihovih sinova i kceri, oni svi dobiju DIPLOMATSKI. Dok im ga mi ne oduzmemo revolucijom, boli ih za nasu situaciju i bezvizni rezim.
svima zaposlenima u tim nesposobnim institucije, ha ja cuj 200 maraka, otimacina zesca