Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
to i jeste problem, to sto smo mi podlozni etiketama. valjda je samo u bosni normalno da babo sinu kupi 501 od 130 km. a plata mu 250. to sto dodik sve prodaje u demokratskoj ambalazi je tim i opasnije. proizvod je ijednak sds-ovom. al se bolje prodaje i teze ga je identifikovati. ohr munta sds i pdp kako hoce(detektirani i javni nacisti i kriminalci), a dodiku(sve isto, ali iz potaje) nemoze nista. problem je sto su oni isti, imaju konsenzus oko glavnog cilja - betoniranje, genocidno ociscene rs. a dodiku ce ti i poc za rukom. kako ne razumijes da je i nama i hrvatima vise u intersu da je na vlasti u beogradu nikolic-grobar nego lazne demokrate finih manira. to u ostlom tvrdi i fran visnar. od cetnika sa puskom je samo opasniji cetnik koji govori engleski i stalno se smjeska.
Ne znam ni sam sto se raspravljam sa ovim sdaovcima koji smatraju da trebamo biti jedinstveni, pa i onda kad propadamo, ne smije se cuti nijedan disonantan glas. Njihova logika je "slozno i jedinstveno do propasti" jer tako rade i narodi duge i bogate demokratske proslosti kao sto su srbi i hrvati. Nece moci. Uostalom, Dodikov SNSD je rasturio SDS a oni se mrze vise nego SDA i SDP. Ne kazem da je Dodik manji cetnik od Cavica ili Ivanica, ali sve je to zamotao u demokratsku foliju, fol socijaldemokratija, sad ce ih stranci pogurati da sjebu SDS. Zato mi nije jasno zasto se lagumdzija dozivljava kao neprijatelj bosnjaka. On i SDP su rasturili hrvatsku samoupravu i to politicki i jos bitnije finansijski, otjerao je onog cetnika Trifunovica sa mjesta ambasadora u Njujorku dok je Tihic sa njima bio na iftaru. Ako u RS-u nema zakona, onda se trebamo na njih ugledati i biti slozni. Ako katolicka crkva agituje za HDZ, reis Ceric mora za SDA. Umjesto da se ugledamo na narode demokratske proslosti i tradicije namam su uzor Srbi i Hrvati. Ovo je politicka utakmica i tu nema mjesta emocijama nego samo pragmaticnosti. Ja sam 1990. glasao za SDA jer je jedino izetbegovic rekao "ako odu Slovenija i Hrvatska necemo ostati u krnjoj Jugoslaviji", dok je Nijaz Durakovic bio neodlucan. Bio je i prosao rat, SDA je potrosila svoje kredite. Evropa se ujedinjeuje i prosiruje, a nas nema nigdje sto je zasluga SDA jer su stalno bili na vlasti. Imamo najmanje autoputeva u Evropi, namjamnej korisnika Interneta u Evropi, najmanji bruto drustveni proizvod u Evropi, najvise nepismenih u Evropi, ali to ne brine reisa Cerica, nego "izdajnicki mediji", pederluk... Evo jednog primjera kako moramo biti pragmaticni iako je poredjenje mozda pogresno posto se juce radilo o lokalnim izborima: SDP je napravio 11 kilometara autoputa dok je bio na vlasti na drzavnom nivou. E sad, da je SDA napravila makar kilometar vise auto puta (dakle, 12 km) ja bih za njih glasao, makar na lokalnom nivou. Ali, oni to nisu uradili. Umjesto da od Bh telekoma uzmu prihod i usmjere ga za auto put oni su u tu drzavnu firmu smjestili blizu i dalju familiju izetbegovic da prima nekoliko hiljada maraka plate dok imamo najvece cijene telekom usluga u Evropi.
seres sandokan, seres. obicni si smutljivac. a kako, bogati, objasnjavas fakat da nikad i nikad ne cujes katolika da psuje hdz, da najnizi nacin, poput tvog, vrijedja kardinala - razloga na stotine - i biskupe, pa citavi pederluci itd., ali nista. a u tuzli hdz 6%, znaci skoro svaki hrvat je njima dao svoj glas itebi je to normalno. a stose tice vogosce, nije sda naselila svoje glasace, nego su ih prvo tvoji ujaci, stirici , braca od strica, tetke.. prvo pobili, pa onda silovali i onda natjerali u vogoscu. nisam niti za, niti protiv sda, ja zaokruzujem ljude. a tvoja mrznja prema sda i svemu sto imalo 'tukne' na muslimansko je vise nego simptomaticna. a katolicima i pravoslavnim je 'tamjan' bas komotan. i neka je, nemam nista protiv. imam samo protiv iskota kao sto si ti.
halile, uzvracam ti svim istim psovkama. Jebem i ja tebi majcin grob i bakin grob i sve ostalo. Ti si pravi primjer darwinove teorije da je covjek nastao od majmuna. Ne sekiraj se za koga cu navijati u subotu jer ja kada sam isao na dzumu ti nisi bio ni rodjen. Posto si glup, ne mogu ti objasniti da je u tvojoj nekad prigradskoj opcini u sastavu Sarajeva a danas selendri SDA naselila svoje glasacko tijelo. Sve te fabrike koje si spomenuo zna se ko je podigao a koliko je za to zasluga SDA. Idi sad okreni svoju lokalnu TV i gledaj raspravu na opcinskom vijecu hoce li GRAS ukinuti stanicu u baricama i blagovcu. Ono osnovno kad pricas o razjedinjenosti Bosnjaka glupane glupi. Za razliku od tebe a nisam ovca da me reis Ceric vodi vec znam razmisljati svojom glavom. Sugerisao je Bosnjacima za koga treba glasati na svakoj dzumi a suti o stvarima koji predstavljaju civilizacijsku sramotu Bosnjaka. Neki dan je televizija otvorila problem nepismenosti populacije, posebno zenske jer u mnogim selima koja su vjerna glasacka baza SDA roditelji svojoj zenskoj djeci ne dozvoljavaju da idu u skolu. To je strategija SDA - sto gluplji narod to bolje.
sandokan, tako je!
ma isti je to falus za koga god glasao, nema tu srece......
meni je pravo glupo javljati se nako izbora jer vecina raje je normalno razjedinjena(e sad sto se tice bosnjaka koliko je to normalno ne znam), ali ne mogu da shvatim da se nekakav papak i seljacina kao ovaj nekakav sandokan nađe da on nesto komentarise. Ja sam recimo iz vogošće i nemogu da shvatim da jedan takav papak ubraja jednu vogošću u neke provincije jer,grob ti majčin jebem, znaš li ti da je vogošća hranila čitavu yugu a da ti sarajevo i ne spominjem(sarajevo je danas selo na betonu), pa znaš li ti da je vogošća prije rata pripadala užem djelu sarajeva, pa znaš li ti išta mrtve ti jebem što te ne naučiše nekim stvarima... Jesi li ti čuo za TAS, PRETIS,UNIS... Pa znaš li ti uopšte šta pričaš jebem ti majku nemuslimansku(garant se krstiš) jebem ti sve što ti nešto u životu znači!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GARANT ĆEŠ NAVIJATI ZA SRBE U SUBOTU, JEBEM TI GROB BAKIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Ja sam cuo da je i Bihac blizu, Gracanica, Gradacac... Na zalost mora se priznati da je SDP izgubio puno toga, Gorazde, Zenica. Doduse ovo su rezultati za OV. treba vidjeti kako su prosli nacelnici
Joj sto se ismijah na do sada objavljene rezultate. SDP vodi i ako Bog da pobjedjuje u Novom Sarajevu, Novom Gradu, Centru-Sarajevo, Tuzli, a Tihiceva i Bakirova SDA u Osmacima, Kalesiji, Buzimu, "federalnom" Trnovu, Ilijasu, raznoraznim selendrama. Gradska raja su opet spasila Sarajevo od papaka (izuzev mahalasa iz Starog Grada ciju svijest kreiraju nepismeni likovi sa hayata). Sada samo treba paziti da SDA medju gradske opcine ne pripoji Ilidzu, Ilijas, Vogoscu i druge selendre gdje su naselili svoje primitivce. Da mi je vidjeti reisovu i bakirovu facu. Sve su zeljeli da pokore sarajevo i Tuzlu ali nije im se dalo. A vi seljaci sto ste glasali za SDA, jedva cekam da Vas vidim kako blokirate saobracaj jer nemate sta da jedete, da kukate kako nam svuda trebaju vize. Pocrkali dabogda. Naprijed SDP.
ja ne stigoh dat gamadima svoj glas... kad ce zvanicni rezultati?