BiH
4

Đugum: Neprihvatljivo obrazloženje za smjenu Šarovića

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Nakon polusatne pauze nastavljena je poslanička rasprava na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH o inicijativi SNSD-a za smjenu kadrova SDS-a u Vijeću ministara BiH.

Predsjedavajući Kluba poslanika SBB-a BiH u Predstavničkom domu državnog parlamenta Mirsad Đugum je tokom rasprave kazao da se neprijatno osjeća što danas četiri i po sata raspravljaju o nečemu što predstavlja međustranačke obračune, "što predstavlja blaćenje jednih i drugih stranaka“.

Prema njegovim riječima, ovo najveće zakonodavno tijelo o evropskom putu, o ekonomskom razvoju i o svim drugim stvarima ne raspravlja ovoliko vremena koliko se danas potrošilo na ove rasprave.

Što se tiče inicijative SNSD-a, kazao je da je SBBBiH protiv obrazloženja koje je dato za ministra Mirka Šarovića.

"Mislim da je Šarović radio korektno i savjesno svoj posao. Isto tako, glasao je o svim tačkama na Vijeću ministara BiH isto kao i drugi ministri iz RS-a. Znači nije bilo apsolutno nikakve razlike i obrazloženje je apsolutno neprihvatljivo", kazao je Đugum.

Dodao je da je jasno da je ovo pucanje koalicije u RS-u između SDS-a i SNSD-a, te da je jasno "kuda nas ovo može voditi“.