{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djevojčice i dječaci pogledali film i družili se s policajcima

29.11.2012. u 16:05
13
3
Djevojčice i dječaci pogledali film i družili se s policajcima
13
Učenici sarajevskih osnovnih škola u prijepodnevnim satima prisustvovali su projekciji filma u sarajevskom kinu Cinema City čime je počela prva faza projekta "S policijom u kino", u organizaciji kompanije "Tropik film&video", MUP-a KS i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS.
Projekt "S policijom u kino" zasnovan je na inkluziji, društvenom angažmanu i jednakim mogućnostima za svu djecu bez obzira na njihov socijalni status.

Tokom trajanja projekta "S policijom u kino" svim učenicima osnovnih škola sa područja kantona Sarajevo (od I do IX razreda) bit će omogućeno da uz simboličnu cijenu ulaznice prisustvuju projekcijama 3D filmova odgovarajucim za njihov uzrast: Pet legendi i Obeliks u Britaniji.

Prije projekcije predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo prezentuju projekte usmjerene na informisanje djece o radu policije, podsjetiti na norme ponašanja u saobraćaju, nenasilje te na sve opasnosti zloupotrebe droga.

Ukupan broj učenika, osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, koji će biti uključeni u ovaj projekat je oko 36.000 od čega oko 18.000 učenika od I do IV razreda i 18.000 učenika od V do IX razreda.
Sve projekcije će biti organizirane radnim danima u sarajevskom multipleksu Cinema City. Početak projekta je planiran za 27. 11 .2012. god. i trajat će do 27. 12. 2012. god. sa mogućnošću produženja roka na drugo polugodište školske godine 2012/2013 sve dok projektom ne budu obuhvaćeni svi učenici osnovnih škola Kantona Sarajevo, a za što je krajnji rok februar 2013. god.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: