Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Haj sad da vam ja objasnim, Sv. Nikola je svetac i on se spušta s neba i dijeli poklone djeci 5.12. (odnosno 19.12.) nosi križ na kapi, i u njega vjeruju krišćani i to je krišćanski praznik, Santa Claus je ovaj crveni i on dolazi na Badnjak ali mu Crkva negira pravo da postoji jer nije kršten i živi u Laponiji odnosno na Sjevernom Polu, Crkva se ustvari protiv da dolazi na Badnje veče i da ga zovu Božićnjak. Komunistički pandan je (bio) bijeli Ded Moroz koji živi u Sibiru i dolazi na Novu godinu. E sad istorijska greška (a vjerovatno posljedica Informbiroa) je da je kod nas Santa Claus preveden kao Djed Mraz a dolazi za Novu. Znači vjerski kršćanski je Sv. Nikola, sekularni je Djed Mraz i to je to.
Ovaj gradonacelnik bliskoistocnog Sarajeva je potpuno neodgovoran covjek. Sta da se u jadnu djecu zaletio neki bombas-samoubica, ko bi preuzeo odgovornost za nastradale od zlocinacke talibanske ruke. Zna Evropa koga ne treba pustati bez viza.
Pa j b e m te glupa znašli ti šta znači Santa Claus?
Fuj, sramim se reci da sam Bosanac.
Zivio Djed Mraz!Zivjela Yugoslavia!Sretna Nova Godina!
A jeste odziv veliki bio u pm! Stotinjak promrzle djece došlo, a toliku ste halabuku digli da sam ja mislio da će ih biti bar 20 000!
Kakva vila,smrdulja stara ohrndala nacionalisticka,sovinisticka i fasisticka gadura,spodoba kojoj nije mjesto ni u stali a ne u ustanovi drzavnog tipa!Fuj,fuj,fuj!Sta reci..dabogda je po Miljacki trazili i sakupljali!I !
Jest mi drago sto zivim na zapadu, gdje religiju i javne vrtice ne mjesaju, pa mi djete ne mora gledati ovu bradatu spodobu, tj. Svetog Nikolu, ili djeda Bozicnjaka. Ali ipak treba shvatiti, valja SDP-u nagrnuti glasove od vlaha, bali.ja, i mjesanih, pa stoga i hljeba i igara. Da Bog da su tako horni kada nam djeca umiru po BiH jer si ne mogu kupiti lijek ili platiti nuzno lijecenje.
Više je bilo mamica ovde koje su došle da faflaju crvenog fesliju božić bati.
Pa zar nije bilo vise djece od tridesetak ali ovih starohana Trokinih komunista je stvarno bilo dosta .Pa zar neshvataju da su dosli ovi fosili da vide bozic batu.. Nigdje u svijetu nema bozic bate za Novu godinu. Cak u NJemackoj i Austriji mu je zabranjen ulaz u sopinge i ustanove sa znakovima velikim stop i slika bozic bate cak i za bozici . Ali ovi fosili koji nisu mrdnuli od bascarsije i neznaju upotrijebiti internet nemogu to shvatiti.Nemoze se u Evropu sa bozic natom ruralisti. .
@vojnik Aferim brate, da je vise takih ko TI!!! Ponovicu nevjernicima: Jedini spas Bošnjacima je šehadet u ustima! Ma ne želim ni djeda ni tita ni ravnopravnost! Bosna mora biti Bošnjačka BIH4EVER!
Sad su nam poceli dovodit i deda mraza na nasa 24 posto! Raja, vise se ovo ne meRE DURAT. NidŽe nam ne daju izač za geta, a SKUPE avionske karTE za zemlje u koje MOZ|EMO bez vize: Iran, AFganistan, PAkistan, SUDAN... A genocidasi samo sjednu u auto i za tri sahata su iz Banjaluke na kahvi u Beću. SramOTA! Samo zato sto volimo Arziju, Bin-Ladena i Abu hamzu? Sramota!! BIH4EVER
odlicnoooo :)))))))))
Drago mi je vidjeti svjesne bosnjake... A vi smece komunisticko, zar se ne sjecate Sarajeva u ratu kada su vas braća gađala i pola grada pobila? Kada ste na svakom vrhu planine imali po jednog \"đeda mraza\" sa \"paketićima\" - kako ste to zaboravili? Siguran sam da je pola ovih koji su za djeda mraza od nas, tj. muslimanski otpad, radi kojeg smo mi bošnjaci i nastradali! Ti su oni koji su se po podrumima krili ne želeći vidjeti one koji su im majke silovali i djecu klali! Upamtite, Bosna gori sada više no ikada, jedini spas Bošnjacima šehadet u ustima! Ma ne želim ni djeda ni tita ni ravnopravnost! Bosna mora biti Bošnjačka,
Ej, mehemede, mehemede, a ja čuo da se ti rodio bezgrješnim začećem, mama ti se nije krhala.