|

Djed Mraz ove godine dobio 9.000 pisama

Djed Mraz ove godine dobio 9.000 pisama
0
S
SRNA
28.12.2011. u 15:38
21
komentara
0

dijeljenja
Djed Mraz ove godine dobio 9.000 pisama
Na adresu Djeda Mraza ove godine stiglo je 9.000 pisama u okviru tradicionalne novogodišnje akcije "Pišem pismo Djedu Mrazu", od čega su najviše, 573 pisma, poslali učenici OŠ "Stevan Nemanja" iz Dragaljevca kod Bijeljine, kojima je danas u Bijeljini uručena posebna nagrada - LCD televizor.
Pošte Srpske danas su za područje Banjaluke u Domu omladine u ovom gradu prvom nagradom - biciklom, nagradile učenika Darka Miljića iz Osnovne škole "Petar Kočić" iz Imljana.

Iako je centralna manifestacija održana u Banjoj Luci, ova aktivnost je obilježena u svim radnim jedinicama poštanskog sistema, a ukupno je podijeljeno 500 novogodišnjih paketića, za isto toliko radova koje su napisali najmlađi širom Republike Srpske. Na nivou svake radne jedinice, izabrana su tri najljepša pisma, te su najboljima uručene vrijedne nagradem i to prva nagrada bicikl, druga nagrada MP4 četiri player i treća nagrada sanke.

"Svjesni smo da je Djed Mraz dio djetinjstva svakog djeteta, što je i razlog organizovanja akcije `Pišem pismo Djedu Mrazu`. Na ovaj način ispunjavamo snove svih mališana, te im omogućavamo da na adresu Ulica Snježnih puteva br. 5 pišu Djeda Mrazu", ističu iz Pošta Srpske.

Održavanjem ove manifestacije Pošta navodi da uspostavlja jedinstven način "komunikacije" između mališana i Djeda Mraza, te najmlađima omogućava ostvarenje želja.

S obzirom na to da je ova aktivnost namjenjena najmlađoj populaciji, odnosno djeci iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola, U Poštama Srpske ističu da im je cilj da se kod namlađih razvije navika pisanog izražavanja i ljubavi prema pisanju, kao i njihovog upoznavanja sa radom pošte i načinom na koji se šalju pisma.

Za najmlađe koji pošalju neka od najljepših pisama, a nisu u mogućnosti prisustvovati dodjeli nagrada, pomoćnici Djeda Mraza - poštari, dostavit će novogodišnje poklone na kućne adrese mališana.

Ovu novogodišnju aktivnost Pošta Srpske, kao i svake godine, podržalo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...