{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dječiji namještaj iz Turske stigao za poplavljena područja u BiH

A
8.6.2014. u 12:58
597
20
Dječiji namještaj iz Turske stigao za poplavljena područja u BiH
597
Trinaest 13 kamiona turske kompanije Čilek iz Burse, stiglo je u Bosnu i Hercegovinu u okviru pružanja pomoći poplavljenim i ugroženim bosanskohercegovačkim područjima.


U kamionima se nalazi dječiji namještaj, koji će biti raspoređen u poplavama najugroženija područja.

Podjelu pomoći u BiH realizira Fondacija BIGMEV (Centar za razvoj odnosa sa BiH). Adis Alagić iz Fondacije BIGMEV kazao je da je sinoć u BiH stiglo 13 kamiona pomoći iz Turske.

“U kamionima se nalazi dječji namještaj, namijenjen djeci koja su tokom poplava ostala bez svojih stvari. Pomoć se sastoji od kreveta i madraca, ormara za odjeću, dječjih radnih stolova, kreveta za bebe, velikog broja tepiha te kućnog tekstila”, pojasnio je Alagić.

Pomoć je upućena za Bosanski Šamac, Doboj, Maglaj, Odžak, Olovo i Orašje.

Kako je kazao Alagić, Čilekovih 13 kamiona je samo jedan dio velike pomoći koju organizuju gradovi, institucije te kompanije u Republici Turskoj za poplavama ugrožena područja u BiH.Fondacija BIGMEV se inače bavi jačanjem privredne i institucionalne saradnje između BiH i Turske.

Alagić je govorio i o velikim naporima Ambasade BiH u Ankari, na čelu sa Damirom Džankom, koji zajedno sa BIGMEV-om radi na tome da se pomoć iz Turske prikupi te što prije i efikasnije dostavi u BiH.

Suvlasnik i direktor kompanije Čilek, te počasni konzul BiH u Turskoj, Muzaffer Čilek, nada se da će ovaj gest koliko-toliko vratiti osmijehe na lica mališan, kazao je Alagić.

Ilhan Keskin iz firme Čilek kazao je da su u BiH došli kako bi pomogli pri raspodjeli i organizaciji pomoći ugroženim područjima.

"U petak smo stigli u BiH. Došli smo da pomognemo bratskom narodu u BiH. Molimo se da se ovakva nesreća ne ponovi više nikome. A mi smo tu da pomognemo onoliko koliko je u našoj moći", pojasnio je Keskin.

Kamioni su raspoređeni tako što će u Olovo biti upućena dva, u Doboj tri, Maglaj dva, zatim u Odžak, Orašje i Bosanski Šamac po dva kamiona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: