{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Djeca učila o idejama i vrijednostima Evropske unije

S
7.5.2011. u 15:19
0
1
Djeca učila o idejama i vrijednostima Evropske unije
0
Djeca učila o idejama i vrijednostima Evropske unije
Foto: SRNA
Promocijom drugog broja magazina "EU Palčić" i serijom radionica za djecu od četiri do 12 godina na platou ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, Direkcija za evropske integracije (DEI) BiH obilježava 9. maj Dan Evrope u okviru "Produžene Evropske sedmice".
Šefica Odsjeka za promocije DEI-a Jasenka Hadžalija istakla je da je cilj obilježavanja Dana Evrope promovisanje ideja i vrijednosti EU i informisanje građana o putu BiH u okviru evropskih integracija.

"Zahvaljujući projektu Delegacije EU ove godine Dan Unije ne obilježavamo samo jedan dan, već 'Produženu Evropsku sedmicu' i to ne samo u Sarajevu nego i u drugim gradovima širom BiH", rekla je Hadžalija.

Ona je napomenula da se u okviru obilježavanja Dana Evrope u periodu od 4. do 17. maja ove godine organizuju brojne sportske i kulturne manifestacije širom BiH.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Urednica magazina "EU Palčić" Lamija Begagić istakla je da je ovaj magazin namijenjen djeci od pet do devet godina i da izlazi jednom godišnje.

"Osnovna ideja magazina je upoznati djecu sa idejama, principima i organizacijom EU, a posebna pažnja poklonjena je upoznavanju djece sa putem BiH ka EU", dodala je ona.

U današnjim radionicama ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH učestvuju djeca iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: