Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1. Da li su komentari na portalima( uključujući ovaj, koji obiluje onim negativnim i agresivnim) mjerilo praga toleracnije jednog društva?..ili to pojedini samo \"laju\"? 2. Da li tolerancija ima veze sa nivoom prosvjećenosti u društvu? Ako je odgovor na oba pitanja potvrdan, slijedi ono ključno: 3. Kako u jednom takvom društvu može preživjeti Pitomi/Miroljubivi/Tolerantni pojedinac?
Sjedio sam jedne prilike u kafiću u Bos. Petrovcu i slušao razgovor nekoliko srednjoškolaca srpske nacionalnosti. Trebalo je da idu na izlet u Sarajevo zajedno sa svojim školskim drugovima bošnjacima, da posjete sajam knjige. Većini djece se jako išlo, ali ih je istovremeno bilo i strah. Od čega, od koga? Treba pitati njihove roditelje i nastavnike. I tako je isto kod sva tri naroda. Djeca treba da putuju, da se druže, sportske igre i takmičenja su najbolji način da se oslobode nametnutog straha od drugog i drugačijeg.
Ovaj naš izum, dvije škole pod jednim krovom je vrlo efikasan da spriječimo da virus tolerancije uđe u djecu.Ako se neko dijete pri kontaktu malo i zarazi, tu su cr.kva i roditelji koji to uspješno liječe.Rezultate takvoga odgoja vidimo i na utakmicama gradskih rivala.
realista tvoj izbor govori puno toga o tebi
Ljudi ovako pocinje Gay parada u Sarajevu, i ovako se zaboravlja genocid u Srebrenici... pa vi ucite djecu da budu tolerantni. Nek nam je Bog na pomoci.
Moja zena je \'Bosnjakinja\',bar tako kaze kada se posvadimo.Veoma je tolerantna u krevetu,a inace joj ni zmija nije ravna.Jos je nisam naucio da mjesto rijeci \'\'pehsinjavo\'\' upotrebljava rijec \'\'prljavo\'\'.bruka me kod mojih prijatelja,jer u Srbiji ne znaju sta znaci ta rijec.\'
Prag tolerancije u BiH je nikakav! To se najbolje vidi po ovim gnusnim komentarima, bez obzira koje nacionalnosti su \"autori\". Jedni su netolerantni prema drugima i trećima na svojih 49%, dok Bošnjaci kmeče za \"jedinstvenom, multikulturalnom\" državom mrzeći pri tome Srbe (i sve ostale).I onda se poslije čude što postoji RS!! Svašta! Mržnja rađa mržnju, a netolerantnost jednih prema drugima nove sukobe.Nažalost...I, dokle tako? A,sad nacionalisti i primitivci, ud\'rite po minusima! Tako se najbolje pokazuje tolerantnost:-))
moja već znaju ko smo mi, a ko ste vi.
kako uciti djecu toleranciji?kako ?ako gledaju FTV I kantonalnu TVSA mrznja prema hrvatima i srbima je zagarantovana. toliko.
Nema tolerancije tamo gdje ima Poturica.Gluho bilo,zar treba djecu uciti da budu tolerantni prema izdajicama svoga naroda. O...NE...NE-Ne dolazi u obzir.Treba djecu uciti da se ne druze sa takvim ,jer postoji opasnost da dobiju bolest\'\'prevrtljivost\'\' sto utice na formiranje karaktera licnosti.
serviani prenose mrznju sa koljena na koljeno.dzabe je uciti u skoli,ucio ih je tito 50 godina i osim chetnicke kame nista drugo nisu naucili