{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca sa simptomima trovanja hranom još uvijek pristižu na KCUS

24.4.2015. u 17:34
12
11
Djeca sa simptomima trovanja hranom još uvijek pristižu na KCUS
12
Djeca sa simptomima trovanja hranom još uvijek pristižu na KCUS
Klinika za infektivne bolesti KCUS-a
Na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu još uvijek dolaze djeca iz vrtića sa simptomima trovanja hranom. Za sada je pregledano 135 mališana, a 41 je hospitalizovano na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a.
Situacija se u odnosu na prije jučer i prekjučer smiruje, no još uvijek ima djece sa simptomima dijareje, povraćanja i visoke temperature.

Kako nam je ranije rečeno u Press službi KCUS-a, nijedno dijete nije životno ugroženo, a na Klinici za infektivne bolesti podvrgnuta su terapiji rehidracije.

Podsjetimo, prvi mališani sa simptomima trovanja hranom počeli su se javljati u srijedu, a nakon što su u ponedjeljak u vrtićima jeli rezance s pavlakom i jajima.

Prema tvrdnjama roditelja, upravo ovo jelo uzrok je trovanja. Preliminarni rezultati Službe za mikrobiologiju pokazali su prisustvo salmonele kod većine hospitalizirane djece.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove jučer je zatvorila Centralnu kuhinju JU Djeca Sarajeva i naredila dezinfekciju prostorija, kao i dezinfekciju svih 29 vrtića koja su u sastavu ove ustanove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: