{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Djeca iz BiH poručila: Želimo da se družimo bez obzira na različitosti

S
23.12.2011. u 16:59
0
34
Djeca iz BiH poručila: Želimo da se družimo bez obzira na različitosti
0
Djeca iz BiH poručila: Želimo da se družimo bez obzira na različitosti
Najveće blago Bosne i Hercegovine skriveno je u različitostima, međutim, današnja djeca rođena su u vremenu kada su različitosti pretvorene u podijeljenost. Upravo zbog toga pokrenut je projekt Kampanje protiv predrasuda, kako bi i najmlađi stanovnici naše zemlje shvatili da su na ovim prostorima oduvijek svi živjeli zajedno, bez obzira na religiju, običaje i kulturu.
U deset gradova BiH provedena su istraživanja, u sklopu projekta Kultura za razvoj, kako bi bio unaprijeđen kulturalni dijalog i ukazano na visok stepen neznanja o drugom i drugačijem te nepovjerenje i predsrasude među djecom.

UNICEF BiH pokrenuo je kampanju za promjenu stavova i ponašanja djece i odraslih. U saradnji sa stručnim timom održane s u zanimljive radionice u 10 bh. gradova. Tokom ljeta 2011. djeca iz Bihaća, Bijeljine, Prijedora, Jajca, Gradiške, Srebrenika, Tešnja, Rudog, Sokoca i Sarajeva dobila su zadatak da sama kreiraju kampanju o prijateljstvu i poštovanju vlastite kulture i tradicije, koja uključuje i poštivanje tradicje i kulture drugih.

Izjava koja se često ponavljala među učenicama bila je - prijateljstvo nema granica.
Tokom trodnevnih radionica učenici su čitali strip o prijateljstvu i osmišljavali sadržaj za billboarde i videozapise - Blago mog grada. Roditelji i učenici su na kreativan način prezentirali svoje radove.

Prvi put su djeca iz BiH dobila priliku da sama kreiraju kampanju kojom su poručili svima da djeca iz različitih gradova i krajeva žele da se druže.

Pogledajte kako djeca kreiraju kampanju protiv predrasuda.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: