Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na zalost cetnic i ustase su se ugurali u sve pore drustva pa cak i tamo gdje ih ima veoma malo , skoro nikako .Pa kad je Bajram u Stocu onda hrvatska djeca ne moraju biti bez nastave dok bosnjacka naravno ostanu kod kuce . Ali kad su se cete uvalili u Sarajevski kanton i gradkse vlade pa i na ovaj forum . Cim spomenes genocid odma ti onaj lemur chmoljo dadne ban . Zasticeni cu cete i uje ko polarni medjedi a kako i nebi kad su svuda kupili nase mahlukate , od foruma do kantona i opcinskih vlada , novina , neovisnih udruga , bolnica , policije itd itd . Jos malo pa ce se Bosnjaci morati iseliti iz Sarajeva da bi dokazali drugima da nebosnjaci nisu ugrozeni a , svi ti nebosnjaci uglavnom rade u Sarajevu ili imaju neku funkciju . Kakve funkcije imaju Bosnjaci u Livnu , trebinju , Ljubuskom , Gacku . Dok je chmolja i ovih foruma na kojima rade njihovi placenici od Bosnjaka ovako ce nam vazda biti
Možda i nismo dovoljno svjesni da većinom živimo strašljivi i uplašeni, zatvoreni i izolirani, da i mi obitavamo mrkle krajeve (da živimo u zemlji „mrke ljepote“), da smo u strahu za budućnost, da smo u svakojakim strahovima: od onoga da prekoračimo u prostor i entitet drugih do straha da kažemo ono što mislimo. Strah unosi bezizlaz, smanjuje aktivnost i kreativnost, u konačnici oduzima dostojanstvo. Utjerivanjem straha, pogotovo straha od budućnosti i od drugih, ljudi vladaju nad ljudima, ucjenjuju jedni druge, kupuju ih i preprodaju te im tako zatvaraju budućnost. Noć straha osljepljuje za novi početak.Naše duge noći svakodnevnice su označene tamom sebičnosti, crnilom i gorkostima našega sebeljublja. Sebičnost nas čini tjeskobnima, hladnima, bezosjećajnima.
DNO DNA !
U svakom slučaju pozitivan potez, treba djeca od malena da znaju da postoje drugi i drugačiji koje treba poštovati, sad su na redu i drugi da to isto pokažu.
Isto tako ne idu ucenici u banjaluci i mostaru za vrjeme bajrama
Mislio sam kolektivno kao sto je u pitanju multiklturalna sredina sarajevo
Demokratsko drustvo se ogleda kroz postoovanje manjine u ovom slucaju trebalo je oslobodit nastave samo one koji slave ovaj praznik a ne sve jer sarajevo previse zeli da se pokaze kao multikulturalni grad onima koji ne znaju cjeniti ono sto oni rade
Za ovo se znalo prije mjesec dana.
arpila?
jok Džumade-l-uhra :D