{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dizdarevića od načelnika Zenice očekuje pomoć u slučaju RK "Bosna"

F
18.1.2010. u 14:55
0
0
Dizdarevića od načelnika Zenice očekuje pomoć u slučaju RK "Bosna"
0
Dizdarevića od načelnika Zenice očekuje pomoć u slučaju RK "Bosna"
Srđan Dizdarević
Predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH Srđan Dizdarević očekuje od načelnika Općine Zenica Husejina Smajlovića da pomogne u pronalaženju izlaza iz "kafkijanske situacije u kojoj su se našli štrajkači u robnoj kući u Zenici".
U pismu Smajloviću Dizdarević je istaknuo da je još pod dojmom divljačkog odnosa prema štrajkačima u robnoj kući u Zenici. Od načelnika očekuje da, uime temeljnih ljudskih prava, koja podrazumijevaju i čuvanje dostojanstva svakog ljudskog bića, utječe da se štrajkačima osigura struja, a time i grijanje u ove hladne januarske dane, te omogući da se štrajk nastavi do 22. januara, kada će najvjerovatnije biti donesena sudska odluka o sudbini robne kuće.

Zdrav razum ne može prihvatiti da se danas može desiti da neko odluči nekome uskratiti vodu, hranu, lijekove, struju, grijanje, pa čak korištenje toaleta. Ovaj sramni događaj bit će sigurno još veoma dugo predmet analiza i komentara, poručio je predsjednik Helsinškog komiteta za ljudska prava u BiH.

Dizdarević očekuje da se nešto slično više nikada neće ponoviti te da će iznurenim i promrzlim štrajkačima biti dozvoljeno da odu svojim kućama na oporavak, a da ih u prostoru robne kuće zamijene njihove radne kolege, rodbina i prijatelji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: