Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I stečaj je za ljude...
i bilo bi vrijeme
Druze kupi sebi plinsku bocu i puno svijeća. Neces imat na cemu zalit kahvu... i pocni se navikavat na mrak.
Direktor rudnika i članovi uprave imaju po 4 ili 5 prosjecnih plata Federacije tj. oko 4-5hiljada maraka, razni rukovodioci,poslovodje,savjetnici,sefovi po 2-3 hiljade,dok obicna fukara od radnika ima od 700-1200 KM platu.Iz prilozenog se vidi ko i gdje je problem.
Kasno su se sjetili davno su se trebali probuditi
Za one koji ne znaju, cijena uglja u rudnicima koji treba da idu u stečaj je 40 KM po toni, kao kilogram oraha, a to ovi direktori ne smiju spomenuti, radije nek rudnici se zatvore. EP BiH kupuje ugalj iz RS tj. Dodika i daje mu vjetar u leđa čime direktno učestvuje u državnom udaru zajedno sa Dodikom, umjesto da plati rudnicima koji su njenom sastavu ugalj po 63 KM po toni koliko plaća Dodiku, a samim tim navedeni rudnici ne bi išli u stečaj. Pametnom dosta
Samo STECAJ,viska administracije na biro.Ostaviti one koji hoce da rade sa normom.Kad mogu rudari u Miljevini Foca biti placeni po to ni iskopane rude sto ne bi i u FBiH.Ne smiju se rudnici kao resursi unistavati.Duzni 1,4 milijarde unistili 1oo miliona opreme.Uvesti rudare iz Pakistana i Indije
Ovo nije potpisalo 6 nego 3 direktora. jasno se vidi i na poslednjoj slici.
Danas iz direkcije Kreke okupljenim rudarima ispred zgrade s prozora su administrativni radnici psovali mater. Psovali onima koji njima zaraduju plate... Sretno
Ma suti i trpi kao sto trpis i sutis 20 god.Nstalo je doba robova i robovlasnika nazalost.I dalje vi sutite i trpite i punite kafane i naprdjujte.Sutra ce vam donijeti zakon samo do 35 godina mozes kopat.Jedno je bio socijalizam prije.Nema vise toga samo truli kapitalizam.
Moji rudari,vasi sindikalisti ce udariti zadnji ekser u kovceg za rudnike,znate li to??sindikalisti se bore samo za svoje stolice,vidjeli ste kolike plate imaju,ukopat ce vas.
pa jbg ne mogu rudnici vjecno da posluju s gubitkom
Ma naprdjujte vi itd.Oni su sebi podigli plate a vi u stecaj.Malo se vi cujete i vidite.Naravno da ce Vam raditi sto oni hoce cim vas proglase neperspektivnim.Al kasno vam je onda za bilo sta nazalost.Kakvi vi i vasi pregovaraci kupite se za 20 maraka dodatka na platu.Zalosno
A ne govorite,ne pada Vam na pamet,da spomenete koliko ti rudnici na ime neuplaćenih doprinosa i poreza duguju državi???Da Vas podsjetim:oko DEVETSTOTINAMILIONA MARAKA!!!(900000000miliona konvertibilne maraka)!
katastrofalno je kako nas vode "nasi". u danasnje doba kad energija postaje pitanje opstanka oni se zafrkavaju i gledaju da ugase te i rudnike, a sve kako bi im neko ko ce nam prodavati struju dao para za obavljeni zadatak. pitanje je da li bi te pare mogli i potrositi. vrh gluposti.
37% da ce se javiti, a 100% da nece.
Moj komšija rudar u brezi ima plaću od 1500 KM i ne smatram da mu je velika.
NAPOKON DIVNE VIJESTI!!! Ćao prljavci, neće više kopati ono što zagađuje okolinu. Era uglka se bliži kraju
A Narod suti i trpi. .cudno