{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktori javnih preduzeća u RS mandate stavili na raspolaganje Vladi RS

F
26.3.2013. u 17:16
0
1
Direktori javnih preduzeća u RS mandate stavili na raspolaganje Vladi RS
0
Direktori javnih preduzeća u RS mandate stavili na raspolaganje Vladi RS
Skoro svi direktori, njihovi zamjenici, izvršni direktori i članovi upravnih i nadzorinih odbora javnih preduzeća u RS-u stavili su svoje mandate na raspolaganje Vladi RS-a i već od sutra počinje analiza stanja u tim sektorima, najavila je premijerka Željka Cvijanović.
Ona je na pres-konferenciji nakon radno-konsultativne sjednice entitetske vlade kazala da je sasvim logično i normalno da se ponude na raspolaganje mandati te da su na osnovu toga dobili i potpuniju sliku o stanju u svim javnim sektorima, problemima i drugim mjerama koje treba poduzeti.

Prije desetak dana entitetska vlada je pozvala sve direktore, zamjenike direktora, izvršne direktore i članove upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća da stave na raspolaganje svoje mandate, i to su uradili svi, a ostale su jedine nedoumice kod nekih školskih odbora u okviru Ministarstva prosvjete da li i njihovi članovi to treba da urade.

Analiza stanja u javnim preduzećima trajat će u narednom periodu, a Cvijanović ističe da se već zna da je jedno od najtežih stanja u Fondu zdravstva.

Vlada je danas prihvatila i Akcioni plan zapošljavanja, a za te namjene bit će na raspolaganju 25,5 miliona KM, od čega oko 9,3 miliona odnosi na prenesena sredstva iz prošle godine, a oko 16,2 miliona na novo zapošljavanje.

Cvijanović kaže da će ovaj plan moći biti inoviran tokom godine, u skladu s iskazanim potrebama, prvenstveno u privredi.

Potvrdila je i da je pokrenuta aktivnost izrade kataloga troškova, plaća i primanja svih onih koji rade u institucijama na državnom, entitetskom i lokalnom nivou.

-Na taj način moći ćemo da upoređujumo da li za iste poslove ljudi primaju različite iznose, zavisno na kojem nivou rade - navela je ona i ustvrdila da je sigurna da su plaće najveće na nivou BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: