BiH
18

Direktor Veterinarske stanice KS: Tužit ću ministra Hrenovicu za klevete i uvrede

Piše: N. J.
Radnici su prošlog petka tražili smjenu direktora (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Radnici su prošlog petka tražili smjenu direktora (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Još od prošlog petka i incidenta u krugu preduzeća ne stišava se drama u vezi sa Veterinarskom stanicom Kantona Sarajevo.

Radnici su u prošli petak tražili smjenu v.d. direktora Senada Arnautovića, tvrdeći da mu je istekao mandat, te su došli u sukob sa zaštitarima pa je morala intervenisati i policija.

Potom se oglasio i resorni ministar Emir Hrenovica, koji je nakon razgovora sa predstavnicima Sindikata i radnika Stanice poručio kako je zatražio da policija i Tužilaštvo KS uđu u ovo preduzeće i poduzmu sve zakonom predviđene radnje radi utvrđivnja eventualnih nezakonitosti.

Arnautović je danas u razgovoru za Klix.ba istakao kako je i on tražio da inspektori Federalne porezne uprave dođu u preduzeće i utvrde "ko je kriminalac". Ponovio je kako mu mandat nije istekao jer mu je Nadzorni odbor produžio mandat 9. oktobra.

"Odlučio sam se na ovaj potez jer se moje ime dovodi u vezu sa kriminalom, pa neka nadležni utvrde ko je kako radio i ko je kriminalac. Također, podnijet ću privatnu tužbu protiv ministra Emira Hrenovice zbog uvreda i kleveta koje je iznio na moj račun", zaključio je Arnautović.