BiH
0

Ministar Hrenovica smjenjuje direktora Veterinarske stanice KS

FENA
Radnici su prošlog petka tražili smjenu direktora (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Radnici su prošlog petka tražili smjenu direktora (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica izjavio je danas da će donijeti odluku o razrješenju dužnosti v. d. direktora KJP "Veterinarska stanica" Senada Arnautovića.

Naime, Hrenovica je danas razgovarao s radnicima Kantonalnog javnog preduzeća ''Veterinarska stanica'' d.o.o. Sarajevo, koji su u generalnom štrajku od 27. oktobra.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Dženan Rizvo za Agenciju Fena je kazao da im je ministar Hrenovica rekao da će konačno donijeti odluku o razrješenju v.d. direktora KJP „Veterinarska Stanica“ Senada Arnautovića.

"Ministar Hrenovica je u razgovoru sa nama kazao da je i njemu dozlogrdila ova situacija, da su ugroženi životi ljudi, da je u Veterinarskoj stanici stanje alarmantno, da je 15 ljudi već na bolovanju, da ta agonija traje već nekoliko mjeseci te da je donio odluku o razrješenju v.d.direktora Senada Arnautovića", kazao je Rizvo.

Ministar Hrenovica je potvrdio ovu informaciju, te kazao da će donijeti odluku o razrješenju v.d. direktora Arnautovića.

"Po članu 44. Zakona o javnim preduzećima imam pravo da donesem tu odluku po skraćenom postupku, da Arnautovića razriješim dužnosti, ne čekajući vanrednu sjednicu Vlade", kazao je ministar Hrenovica u izjavi za Agenciju Fena.

Naglasio je da ne želi da bude odgovoran za bolest ili smrt radnika, djeteta, bilo kojeg građanina, jer se u veterinarskoj stanici dešavaju kriminalne radnje, falsifikuju se nalazi hrane i druge nečasne radnje.

Odluka o razrješenju bit će dostavljena svim relevantnim institucijama, v.d. direktoru Arnautoviću kao i Nadzornom odboru preduzeća , a nakon toga će biti imenovan novi v.d. direktor KJP "Veterinarska stanica" d.o.o. Sarajevo.