{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor RAK-a ni danas nije imenovan

S
23.7.2014. u 19:44
2
7
Direktor RAK-a ni danas nije imenovan
2
Direktor RAK-a ni danas nije imenovan
Direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK), iako je bilo najavljeno, nije imenovan ni na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda zatražio je od Generalnog sekretarijata da Vijeću budu dostavljeni "potpuni materijali", odnosno imena svih kandidata za direktora RAK-a, saznaje Srna.

Bevanda je prošle sedmice najavio da bi na današnjoj sjednici trebalo da bude razmatran prijedlog za potvrđivanje izbora Srđana Rajčevića za generalnog direktora RAK-a.

"Pred Vijećem ministara BiH imamo imenovanja koja stoje skoro dvije godine. Moj prijedlog je da na narednoj sjednici (danas) budu svi odgovorni i da u bloku izvršimo sve ono što stoji. U tom bloku kao posljednji prijedlog koji je došao je prijedlog za RAK", rekao je Bevanda.

Vijeće RAK-a dao je 21. maja, među osam kandidata, jednoglasnu podršku Rajčeviću za direktora Agencije i 30. maja svoj prijedlog poslao na potvrđivanje Vijeću ministara BiH, nakon čega je iz Vijeća ministara zatražena lista svih kandidata koji su konkurisali i ispunjavali uslove za to mjesto.

Zakon o komunikacijama BiH propisuje da Vijeće ministara BiH, na prijedlog Vijeća RAK-a, potvrđuje izbor direktora Agencije u roku od 30 dana nakon podnošenja prijedloga.

Na mjestu generalnog direktora RAK-a u posljednjih 11 godina nalazio se Kemal Huseinović, kojem je mandat istekao još 2008. godine.

Generalni direktor RAK-a BiH bira se na mandat od četiri godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: