{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vijeće RAK-a razočarano jer VM nije potvrdilo imenovanje generalnog direktora

F
31.7.2014. u 16:30
0
5
Vijeće RAK-a razočarano jer VM nije potvrdilo imenovanje generalnog direktora
0
Vijeće RAK-a razočarano jer VM nije potvrdilo imenovanje generalnog direktora
Plamenko Čustović (Foto: SRNA)
Članovi Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) danas su u Sarajevu održali sastanak na kojem su razmatrali situaciju u vezi s imenovanjem generalnog direktora Agencije.
Agencija je za funkciju generalnog direktora imenovala Srđana Rajčevića, ali funkciju treba potvrditi Vijeće ministara BiH, koje to na sjednici u srijedu nije učinilo.

Predsjednik Vijeća RAK-a Plamenko Čustović poslije sastanka kazao je za medije da je Vijeće razočarano što do potvrđivanja imenovanja nije došlo te da će na sjednici u prvoj polovini augusta biti donesene odluke koje će omogućiti da Agencija radi u punom kapacitetu u periodu koji slijedi, a u kojem će biti nekoliko značajnih zadataka kao što su izbori, analiza tržišta emitiranja i digitalizacija.

"Agencija i sada radi u punom kapacitetu, ima vršioca dužnosti direktora, zna se ko šta radi, ali zbog svih ovih situacija sve je to dovedeno pod neki znak pitanja, a što nije dobro", istakao je Čustović te dodao da Vijeće neće dopustiti da ovo stanje, koje kao privremeno traje sedam godina, i dalje traje.

Vijeće je i dalje stava da je Rajčević najbolji kandidat za generalnog direktora Agencije.

Čustović je dodao da nema političkih pritisaka kad je u pitanju potvrđivanje te da Vijeće RAK-a ne bi ni dopustilo da bilo kakav pritisak utiče na rad.

Tekuće poslove Agencije obavlja Kemal Huseinović koji vrši dužnost direktora na temelju odluke Vijeća ministara stare nekoliko godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: