Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pravda za Sejdu i njegov voljeni pečat!
Udari ga sekretarici o guzicu
pravno je sljedeca situacija. ako on kao direktor dobije odluku od upravnog odbora kao organa da je smjenjen mora po njoj postupati. ako smatra da odluka nije korektna moze to na sudu dokazivati, a dotle mora otici. slicno je ka kad direktor napise odluku o otkazu. radnik mora otici sa posla. ako radnik smatra da je odluka neispravna to mora na sudu dokazivati. ako nakon par mjeseci dokaze da je otkaz nelegalan, dobit ce odstetu (platu) kao da je radio cijelo vrijeme dok je bio kuci.
Naš narod voli direktorsku fotelju zato jer se guzhica dobro osjeća u njoj. Merak čmaru.
pravno je sljedeca situacija. ako on kao direktor dobije odluku od upravnog odbora kao organa da je smjenjen mora po njoj postupati. ako smatra da odluka nije korektna moze to na sudu dokazivati, a dotle mora otici. slicno je kad direktor napise odluku o otkazu. radnik mora otici sa posla. ako radnik smatra da je odluka neispravna to mora na sudu dokazivati. ako nakon par mjeseci dokaze da je otkaz nelegalan, dobit ce odstetu (platu) kao da je radio cijelo vrijeme dok je bio kuci.
Na izbo. za direktora pobjedio Sejdo Mrvic Minist. odbijaju imenovanje dir. Jer nije iz SDA Nakon6 mje. istice rok za imenov dir. Član ško. odbora Senada Crnkić u interesnom talu sa ministarstvom i protukandidatom blokiraju sve. Ponovo odrzani izbori opet pobjedio Sejdo opet blokade Uposlenici škole gotovo jednoglasno smjenjuju Crnkic i imenuju novog člana ško odbora Seada Mrzića 29. Marta Minista tu odluku drži u ladici 25.Juna u minist. Crnkić glasa za smjenu Šta reci
Realno Posteno bi bilo da svako onaj koji pobjedi na fer izborima bude izabran na tu poziciju Zato i postoje izbori Ali sta možes protiv SDA koja gospodari u školstvu u kantonu Sarajevo (korupcija, nepotizam, lopovluk....) Oni su uvjek bili majstori ma SVE PO ZAKONU a pare u džepove.
De facto Hudiny je kriv...
Kad se Saudin Sivro počne petljati po školama i huškati zaposlene protiv rukovodstva to neće na dobro. Ista stvar kao sa osnovnom muzičkom školom Ilidža. Žalosno!!! #SivroLopove
Pa ne moš na silu bit direktor.Jebo te pečat.Kupi sebi pečat!
Tko jim hebe mater ....bori se za pecat kao sa ti je zadnje u zivotu ... pecat je pecat !
Nema predaje sejdo svi su uhljebasi uz tebe
Coskasta glava i bradica olicje SDA kadra i uhljeba a bivsrg kozojeba koji bi i najrodzenijeg smaknuo za funkciju i fotelju
ovo treba poslat da svijet vidi...koja borba za fotelje majku vam cigansku
Još ću jednom napisati. Čovjeka lično znam jer mi je dolazio kući i davao instrukcije mom djetetu. Pošten, miran i nadasve dobar predratni pedagog. Gradski čovjek. GOSPODINE SEJDO, vaš karakter i moral ne idu sa ovom SDAovskom halašom koja pokušava da vas smijeni od početka vašeg mandata. Niste dio kriminalne HALKE.Idite i neokrećite se. Ja vam želim sve najbolje u životu.
stanje u drzavi kako sa velikom rajom tako zajebancije i sa malom rajom pa dokle više...
Egle-begle papci - do Crvenog 7 Oktobra 2018, a onda ste vi tog sedmog na djelu. Hajmo nezadovoljni i kritičari sa Klixa i svih ostalih medija i kafića!
A gde pečat?
Kakav si ti direktor kada ti skola, kao drzavna institucija, koristi yahoo mail adresu. Kakav je ministar skolstva koji dozvoljava take stvari i ne uvede jedinstvenu domenu za sve institucionalne mailove. To neme ni u zimbabveu.
Politika ponovo "umiješala prste" u izbor direktora osnovnih škola u Sarajevu Problemi u vezi s izborom direktora osnovnih škola u KS nastavlja se i ove godine. Dva puta su održani izbori za direktora u školama "Umihana Čuvidina", "Mehmedalija Mak Dizdar" i "Džemaludin Čaušević" i uprkos podršci roditelja i Sindikata osnovnog obrazovanja KS, predloženi direktori još nisu izabrani na te funkcije.
Čovjek je pobjedio na fer izborima. Za to su glasali roditelji i nastavnici te Škole Iz tog razloga treba i da bude direktor te škole. Ili možda treba da bude onaj ko dobije manje glasova, ali je (SDA) Ma SDA po svaku cjenu. Fuuuuj..... narode sta smo dozvolili da nam rade.