{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Direktor Dite u krug preduzeća dovezen u policijskom automobilu

26.12.2012. u 15:19
0
3
Direktor Dite u krug preduzeća dovezen u policijskom automobilu
0
Adnan Đidić, poznatiji po nadimku Đida, jutros je u policijskom automobilu došao u krug Fabrike deterdženata Dita. Na ulasku u fabriku dočekali su ga vapaji obespravljenih radnika, koji su mu poručili kako neće odustati od svojih zahtjeva. Đidić nije progovorio ni riječ, ali se u nekoliko navrata, kako tvrde radnici, licemjerno nasmijao.
Direktor Dite dolazi u policijskom automobilu (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Direktor Dite dolazi u policijskom automobilu (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

"Nije Đidić samo jutros bio u policijskom autu i sa policijom. Đidić i njegov mentor Haris Abdurahmanović viđeni su noć prije u društvu ministra unutrašnjih poslova Amira Husića i još jednog uglednog građanina Tuzle u kafiću New York. Samo kod nas je moguće da ministar po kafićima sjedi s kriminalcima", navode radnici Dite s kojima smo jutros razgovarali.

Podsjetimo, radnici spavaju u improvizovanom naselju na ledini pored fabrike od 1. oktobra. Đidić im se nikad nije obratio niti im je ponudio rješenje problema. Radnicima duguju 18 plata te doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje.

Radnici Dite (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Radnici Dite (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)

Razlog za dolazak Đidića i dijela menadžmenta u fabriku je podnesena krivična prijava. Inspektori su došli kako bi izuzeli dokumentaciju, a to nije bilo moguće bez dolaska Đidića i dijela menadžmenta. Međutim, dokumentacija nije izuzeta jer u Diti nema električne energije.

"Zašto u MUP Tuzlanskog kantona ne nosite papirologiju i sve kompjutere", glasilo je pitanje radnika upućeno inspektorima nakon što im je rečeno kako se dokumentacija ne može izuzeti jer nema električne energije. Odgovor je bio kratak:

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

"Moramo imati drugačije sudsko rješenje".

I dok se čeka na sudska rješenja radnici su u sve težem položaju. Već su tri mjeseca na ledini pored fabrike. Neki od njih nemaju šta da jedu, a morali su ispisati i djecu iz škole jer nemaju novca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: