BiH
1

Direktor BH Telecoma počasni potpisnik povelje "Djeca - stubovi svijeta"

FENA
Delegacija nevladine organizacije "Djeca - stubovi svijeta", predvođena predsjednicom Fatimom Hukić posjetila je danas BH Telecom i srela se s generalnim direktorom Nedžadom Rešidbegovićem.

Predstavnici i aktivisti NVO "Djeca - stubovi svijeta" informirali su Rešidbegovića o aktivnostima organizacije i odlukom da on bude počasni potpisnik povelje "Djeca - stubovi svijeta".

Hukić je zahvalila BH Telecomu i Nedžadu Rešidbegoviću za podršku koju pružaju organizaciji "Djeca - stubovi svijeta" i dodala da su potpisi na Povelji pečati podrške temeljnim ljudskim vrijednostima.

"Ovaj potpis je još jedan pečat promoviranja odgoja djeteta kao najkompleksnijeg zadatka čovječanstva. Povelja je dokument koji će svjedočiti da na planeti Zemlji postoji jedna mala Bosna i Hercegovina, jedna dobra mala organizacija "Djeca - stubovi svijeta" i veliki ljudi koji joj daju podršku", istakla je Hukić.

Rešidbegović je kazao da je BH Telecom društveno odgovorna kompanija koja pomaže realizaciju brojnih događaja u bh. društvu.

"Podrškom radu organizacije "Djeca - stubovi svijeta" promoviramo vrijednost i važnost odgoja djece. Drago mi je što se naše partnerstvo odvija na obostrano zadovoljstvo", rekao je.

Počasni potpisnici Povelje su, između ostalih, akademici Božidar Matić, Muhamed Filipović i Ljubomir Berberović, a počasna predsjednica je dr. Sonja Moser.

"BH Telecom, kompanija koja stvara mogućnosti, posvećena je svojoj politici da poštuje interese svojih korisnika i klijenata i prati evropske i svjetske trendove", saopćeno je iz te kompanije.