Vrhunac uspješne godine
0

Svečanost BH Telecoma: Ponosni na poslovne uspjehe i partnere

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Kompanija BH Telecom večeras je u Domu mladih Centra Skenderija u Sarajevu organizirala svečanost pod nazivom "Ponosni na partnere", kojom je obilježena uspješna poslovna 2012. godina.

Svečanosti su prisustvovale brojne istaknute osobe iz svijeta politike, kulture, nauke i drugih društvenih oblasti, kao i međunarodnih organizacija.

Goste ovog događaja pozdravio je generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović, koji je naglasio da je svečanost posvećena partnerima ove kompanije te svima koji su joj omogućili uspješno poslovanje u protekloj godini.

"Ostvarili smo sto posto sve planove u prošloj godini. Posebno ističem povećanje broja korisnika u mobilnoj mreži za 120.000, u internetu oko 30.000, te Moje TV 26.000. Ukupno povećanje broja korisnika je oko 200.000 u protekloj godini", istaknuo je on.

Rešidbegović je najavio da će novosti koje BH Telecom planira plasirati na tržište već ove godine biti predstavljeni u narednom periodu na posebnoj prezentaciji.

Ovo je bila prilika i da BH Telecom dodijeli oko 50 zahvalnica partnerima, među kojima su grupe poslovnih partnera - dobavljači opreme i izvođači radova, predstavnici različitih sportskih, kulturnih i naučnih udruženja s kojima je kompanija imala sponzorske aranžmane i time opravdala titulu društveno najodgovornije kompanije u BiH, te predstavnici medija i lokalnih zajednica, što je kategorija koju je BH Telecom prvi put uveo u praksu.

Kompanija Intersoft, u čijem je vlasništvu portal Klix.ba, jedan je od dobitnika plakete Poslovni partner 2012.