{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Diplomanti i magistri SSST-a primili britanske diplome

23.3.2014. u 10:39
0
7
Diplomanti i magistri SSST-a primili britanske diplome
0
Rektor Univerziteta u Buckinghamu dr. Terence Kealey na svečanoj ceremoniji održanoj u Buckinghamu, Velika Britanija, dodijelio je diplome diplomantima i magistrima Univerziteta u Buckinghamu i Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST).


Pored velikog broja zvanica iz kulturnog i javnog života Velike Britanije te mnogobrojnih roditelja SSST-ovih diplomanata i magistara, koji su na ceremoniju doputovali iz BiH, ceremoniji su prisustvovali i ambasador BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujezinović i izvršni direktor SSST-a Emir Ganić.

"Univerzitet SSST je najuspješniji projekt iz visokog obrazovanja na teritoriji bivše Jugoslavije", istakao je dr. Kealey obraćajući se šestoj generaciji SSST-ovih diplomanata i četvrtoj generaciji SSST-ovih magistara, koji su pored bh. diplome i stekli i diplomu prestižnog Univerziteta u Buckinghamu.

"Univerzitet u Buckinghamu pruža stručnu podršku formiranju medicinskog fakulteta koji je u sastavu Univerziteta SSST", dodao je dr. Kealey aludirajući na prvi privatni medicinski fakultet u BiH čije je otvaranje planirano u oktobru 2014. godine.

Naglašavajući uspjeh dugogodišnje saradnje između dva univerziteta i hvaleći stručnost SSST-ovih kadrova koji su svoja znanja sticali na prestižnim svjetskim univerzitetima, dr. Kealey je i ranije nazivao Univerzitet SSST vodećom obrazovnom institucijom u BiH, čiji napredni studijski programi pružaju studentima mogućnost da steknu specijalizaciju iz dvije oblasti, ovladaju engleskim i njemačkim jezikom te s britanskom diplomom, koju primaju uz bosanskohercegovačku, budu konkurentni na svjetskom tržištu rada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: