{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Diplomanti i magistri SSST-a primili britanske diplome

23.3.2014. u 10:39
0
7
Diplomanti i magistri SSST-a primili britanske diplome
0
Rektor Univerziteta u Buckinghamu dr. Terence Kealey na svečanoj ceremoniji održanoj u Buckinghamu, Velika Britanija, dodijelio je diplome diplomantima i magistrima Univerziteta u Buckinghamu i Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST).


Pored velikog broja zvanica iz kulturnog i javnog života Velike Britanije te mnogobrojnih roditelja SSST-ovih diplomanata i magistara, koji su na ceremoniju doputovali iz BiH, ceremoniji su prisustvovali i ambasador BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujezinović i izvršni direktor SSST-a Emir Ganić.

"Univerzitet SSST je najuspješniji projekt iz visokog obrazovanja na teritoriji bivše Jugoslavije", istakao je dr. Kealey obraćajući se šestoj generaciji SSST-ovih diplomanata i četvrtoj generaciji SSST-ovih magistara, koji su pored bh. diplome i stekli i diplomu prestižnog Univerziteta u Buckinghamu.

"Univerzitet u Buckinghamu pruža stručnu podršku formiranju medicinskog fakulteta koji je u sastavu Univerziteta SSST", dodao je dr. Kealey aludirajući na prvi privatni medicinski fakultet u BiH čije je otvaranje planirano u oktobru 2014. godine.

Naglašavajući uspjeh dugogodišnje saradnje između dva univerziteta i hvaleći stručnost SSST-ovih kadrova koji su svoja znanja sticali na prestižnim svjetskim univerzitetima, dr. Kealey je i ranije nazivao Univerzitet SSST vodećom obrazovnom institucijom u BiH, čiji napredni studijski programi pružaju studentima mogućnost da steknu specijalizaciju iz dvije oblasti, ovladaju engleskim i njemačkim jezikom te s britanskom diplomom, koju primaju uz bosanskohercegovačku, budu konkurentni na svjetskom tržištu rada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: