{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SSST prvi akreditovani univerzitet u BiH

20.6.2014. u 15:45
476
12
SSST prvi akreditovani univerzitet u BiH
476
SSST prvi akreditovani univerzitet u BiH
Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) prvi je univerzitet u Bosni i Hercegovini kojem je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dodijelilo institucionalnu akreditaciju.
Analizirajući izvještaj Komisije stručnjaka koja je izvršila detaljan i iscrpan uvid u rad Univerziteta SSST, kao i preporuku Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta (Agency for Development of Higher Education and Quality Assurance), Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je ocijenilo da su ispunjeni svi propisani uslovi za izdavanje institucionalne akreditacije Univerzitetu SSST, koja je ujedno i potvrda visokih standarda koje Univerzitet SSST zadovoljava u BiH, ali i potvrda visokih akademskih standarda koje SSST ispunjava u saradnji sa Univerzitetom u Buckinghamu (Velika Britanija).

Osvrćući se na značaj institucionalne akreditacije i cijeneći rad Komisije stručnjaka, izvršni direktor SSST-a Emir Ganić je naglasio:

"Sa ponosom možemo reći da je SSST-u dodijeljena akreditacija koja je još jedna potvrda vrhunske kvalitete studija na SSST-u. Komisija stručnjaka je imala vrlo opsežan zadatak, ispitati dvije najvažnije karike u radu Univerziteta: infrastrukturu i kadrove. Raduje me činjenica da Komisija stručnjaka radi na temeljitoj provjeri rada svih univerziteta u BiH, jer smo svjedoci neproporcionalnog broja i naglog porasta visokoškolskih institucija u BiH.“

Sarajevo School of Science and Technology (SSST) je prvi privatni univezitet u BiH, čiji rad uključuje vrhunske predavače, nastavu na engleskom jeziku i dvije diplome (Univerzitet SSST i Univerzitet u Buckinghamu). Ova visokoškolska institucija nudi mogućnost odabira dvije specijalnosti (glavni i dodatni studij), koje studente na najbolji način pripremaju za budući profesionalni život, čemu u prilog govori i procenat od 90% SSST-ovih diplomanata koji pronađu zaposlenje u prvoj godini nakon završetka studija.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: