{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplavljeni dijelovi Olova, vodena bujica urušila most na putu Olovo-Zavidovići

14.5.2014. u 16:45
279
30
Poplavljeni dijelovi Olova, vodena bujica urušila most na putu Olovo-Zavidovići
279
Obilne padavine koje ne prestaju padati od jučer uzrokovale su brojne probleme mještanima Olova na čijem području je proglašeno stanje prirodne i druge nesreće.
Kako nam je rečeno u Civilnoj zaštiti Zeničko-dobojskog kantona trenutno je dosta dijelova grada pod vodom, vodostaji rijeka su u stalnom porastu i ugrožavaju odbrambene nasipe u blizini stambenih objekata, kao i poljoprivrednog zemljišta.

U naseljima Solun, Boganovići, došlo je do plavljenja određenog broja kuća, a put za naselje Rečica je blokiran.

U naselju Olovo ugroženo je desetak stambenih objekata i voda se izlijeva po ulicama.

Čiste se korita od nadolazećeg mulja kako bi se spriječilo stvaranje brana i začepljenja propusta i povećao protok vode. Rijeka Bioštica se takođe izlila iza hotela "Aqvaterm“, gdje je upućen zahtjev građanima Olova preko radio Olovo, da se pomogne u izgradnji odbrambenih objekata.

Kako javljaju naši čitatelji vodena bujica je urušila most na putu Olovo-Zavidovići. Zbog poplava u Kladnju saobraćaj na relaciji Sarajevo-Tuzla bio je preusmjeren preko Olova pa niz dolinu Krivaje, međutim nakon urušavanja mosta, saobraćaj je obustavljen i u ovom dijelu, a mnogi mještani su odsječeni od svoje matične općine.

Pored svih službi koje učestvuju u zaštiti i spašavanju angažovan je i dio dobrovoljaca koji pomažu na kritičnim lokacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: