Uvrede u skupštini
341

DF pružio podršku Kojoviću: Njima smeta i Muhamed koji nije dio njihove bratije

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni odbor Demokratske fronte izrazio je podršku zastupniku Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Predragu Kojoviću, a zbog napada koji je doživio na posljednjoj sjednici.

"Nakon necivilizovanog, nekulturnog, bahatog i bezobrazbog odnosa jednog dijela zastupnika (branitelja lika i djela dokazanog fašiste), usmjerenog prema Predragu Kojoviću, samo iz razloga što Predrag nosi ime koje nosi i dolazi iz porodice iz koje dolazi, uz gnušanje spram spomenutog odnosa, želimo drugu Predragu izraziti podršku i poručiti mu da se fašistima ne treba pravdati niti objašnjavati svoje porijeklo, jer takvima ne valja ni Muhamed koji nije dio njihove stranačke strukture", kaže se u saopćenju Kantonalnog odbora Demokratske fronte.

Podsjećamo, tokom rasprave o nazivu škole "Mustafa Busuladžić" zastupnici su koristili teške riječi, pa su određeni opozicioni političari u Skupštini optuženi i za islamofobiju. Na to je reagovao i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović, koji je kazao da se u Skupštini mora zaustaviti takav vokabular te je podsjetio da su određeni političari u prošlom mandatu njega nazivali i četnikom, samo zato jer se zove Predrag.