Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veliki majstor pisane rijeci. I veliki prijatelj Bosne i Hercegovine u vremenima odbrane ove zemlje od Tudjmanove agresivne politike devedesetih godina.
Šteta nije bio agresivniji u odbrani nevine hrvatske čeljadi koju je pod izlikom odbrane te zemlje mister ALija poklao po raznim Trusinama, Uzdolima, Grabovicama itd.
Jer jbg. lako je pucati po civilima al kad vidi bojovnika usere se u gaće i nastane magla po šumama...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
like ko je pročitao cijeli tekst...
Ja sam ga pročitao... Šta je tu čudno ?
Ovdje raja uglavnom cita komentare, niko tekstove.. Pa i naslove je raja prestala citat.. Samo komentare haah
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
naravno da vri,..nema vise sadake,..spalo se na Andjelinu
sto bi moja jedna kona rekla...seri,seri Amere
Zasto je tako tesko skontati i priznati,da je Boris na strani obicnog covjeka?!Na strani Bosne,koju svi sutaju u glavu i dupe,pa i njene politicke "elite" i najbolji sinovi"!Znaci, osoba koja iskazuje osjecaj za socijalnu i istorijsku pravdu je skojevac i jugonostalgicar?!Ma dobro je nama,suti,ne puca se,suti,da nadjemo kakvu stelu,suti,mozda se i mi ogrebemo za nesto...
vucic je okorijeli cetnik,to nema sumnje,ali to je i pametni cetnik koji nije krenuo putem svog zatucanog ucitelja seselja.vucic je na vrijeme shvatio da ako zeli vlast da se mora odvojit od radikala i kad je dobio vlast promjenio je plocu,postao je odjednom proevropski orijentiran jer je uvidio da samo tako moze dobit moc i podrsku naroda a i evrope.
dobro ste se sjetili vise objaviti ovo! nagradu je primio 17.3. i vi to tek danas objavljujete! jedva da je iko i objvaio, svi kriju kao sramotu... gdje ce najbolji novinar evrope biti onaj koji pljuje kompletne politicke scene balkana :)))) naklon do poda jednom od najinteligentnijih, najhrabrijih i najpostenijih novinara naseg vremena!
"Ugledni hrvatski novinar i književnik Boris Dežulović" Kad je toliko 'ugledan' sto su ga istjerali iz Hrvatske??!!
ahahahaha iz istog razloga ga ne gotive iz kog gotive smiljka sagolja ;) dezulovicu se svi inteligentni i razumni ljudi klanjaju do poda. da ga je podrzavala profasisticki orjentisana HR nikada ne bi dobio nagradu... ne dobijaju se priznanja za fasizam, naprotiv. ako je neko cijenjen u evropi, a nije u HR, to samo govori o blatu u kom se HR jos uvijek valja...
He He, nemoj biti naivna. Cekaj ba, jesi li ti ikada procitala ijedan njegov clanak?! Pa to se ne moze do kraja ni procitati. Fuj.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Boris Dezulovic je bio relevantan dok je pisao o rezimu Franje Tudjmana, jer je to bila stvarno inspirativna tema. Svakodnevno su se u javnosti pojavljivale takve izjave, da je rubrika "shit of the week" sigurno mogla da se objavljuje dnevno, a ne sedmicno. Redale su se sovinisticke izjave raznih javnih licnosti, svestinika, fra ovaj, fra onaj, oficira, politicara, biznismena i sve redom su odisale mrznjom i gluposcu. Feral je bio glas razuma. Sada je njegovo pero tako otupilo da je zasluzio evropsku nagradu u sjedistu Rojtersa u Londonu.
Posjetite nas i uzivaj te http://skr.rs/HoX http://skr.rs/Hoc
dobar komentar.
Šteta što je ostao u Stipi Mesića jedina "praHva raja" za sarajevo hahahahahha
.............koje smeće od intervjua......pa tu njegovu jugonostalgičarsku i antihrvatsku priču više ne puše ni najokoreliji jugoslaveni..............dežuloviću, pregazilo te vrijeme, nikome više nisi zanimljiv, tako da će doći u lijepu našu i moliti za socijalu od omraženog hrvatskog režima...............
Koja intelektualna velicina.... Ugledajte se na ovog covjeka, vi gordi Klix komentatori koji od lektire u osnovnoj skoli niste procitali nijednu knjigu
cesto imam potrebu podcrtati da sam dala + za neki tvoj komentar. ovaj put cu tu potrebu artikulisati :)))) p.s. jos su dobri oni koji su procitali baremko lektiru, vecina nije ni to, garantujem ;)
Posto je vecina komentatora 2000to godiste, vjerujem da su oni vec uradjene lektire skidali sa interneta, pa tacno i ispada da ni to nisu citali :))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ocigledno je da ovome covjeku sve sto ej nebosnjacko predstavlja prijetnju, i da mrzi svaki dan kada se probudi sto u tzv. bih postoje srbi i hrvati, tacno je da se mora promjeniti deyton, ali zar stvarno mislite da ce ici u tom pravcu da srbe i hrvatze stavite na marginu odnosno da bosnjaci sve odlucuju, nema od toga nista niti ce ikada biti, ako se promjeni dejton bit ce to samo u krist disoluciji republike srpske koja je i onako fakticki drzava u drzavi,i ne mogu da shvatim da 49% bih bosnjaci podrazumjevaju kao neku "svoju" teritoriju, pa samo se zapitajte kada ste bili u rs kako se osjecate tamo i pogledajte samo sva ona obiljzja grbove zastave na opstinama, policiju koja nema dodirne tacke sa policijom federacije a da tek ne govorim o stanovnistvu koje cini 40% sadasnje nazovi bih, ja stvarno ne znam sta vi ocekujete pa samo razmisljajte logicno, najbolje iz svega sto se moze izvuci iz ove nazovi drzave je neka unija sadasnje rs i federacije po principu mini velike britanije
Joj, Dežuloviću, sjaši više. Šta si ti ovdje rekao što ne znamo svi? Poserem se na tebe i tvoje kolumne, ti si samo jedna marioneta. Šta si ti uradio da se boriš protiv ovih problema? Uperio pero protiv njih?
Pa nije njegovo da se bori, on makar priča.
Jeste. Pričaju svi, a kad im se ponudi da budu neke vodilje, onda se sklone. Al' bitno je da pišu kolumne za plaće i gluposti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovaj covjek i nije bas bez mozga... -Kosovo i Metohija...Apsolutno je u pravu.Obama je neki dan rekao nesto sto nije trebo i ispao glup.Dok je davno Putin rekao,,pitanje KIM ce povuci mnoge nezgodne stvari.Unistitti jednu zemlju i njen nacijonalni integritet i suverenitet,to je zabluda"!!! -Aleksandar Vucic...Djaba vi svi sumljate u njega.On kada je sa Tomislavom Nikolicem istupio iz,,Srpske Radikalne Stranke".On je toliko pljuvanje dozivio da ste to svi zaboravili.Njegova promjena nije od neki dan.On je cinio jaku opoziciju 12 god.To sada svi zaboravljaju ili nisu upuceni u to kao ovaj Dezulovic...