{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Desetero mališana Doma Bjelave prvi put sjelo u školske klupe

5.9.2014. u 09:50
137
6
Desetero mališana Doma Bjelave prvi put sjelo u školske klupe
137
Zvuk školskog zvona označio je početak školovanja i za desetero mališana KJU "Dom za djecu bez roditeljskog staranja" Bjelave. Za ovaj dan su se pripremali cijelo ljeto. S ruksacima na leđima i osmijesima na licu ponosno su krenuli u prvi razred osnovne škole.


"Prvačićima smo podijelili torte i time smo poželjeli sreću u njihovoj novoj etapi života. Sa prvačićima smo imali posebne razgovore i pripreme i objasnili smo im da će se njihov život promijeniti u skladu sa školskim obavezama", rekla je Alisa Ibrahimović, stručna saradnica za informacije Doma Bjelave.

Ova ustanova trenutno ima 57 učenika koji će biti budući doktori, pravnici, ekonomisti i na razne načine doprinijeti bh.društvu.Djeca su se tokom ljetnog raspusta odmorila i zabavila na raznim destinacijama, te se pripremila za školske obaveze. S članovima srpskog humanitarnog udruženja "Dobrotvor" djeca su provela sedam dana na crnogorskom moru u Bečićima, boravili su na planini Igman i Trebević, te su posjetili Visoko i Bugojno. Uz pomoć prijatelja i dobrih ljudi djeca su posjetila i Mađarsku u sklopu susreta djece domova, te Italiju."Ovim putem želimo da se zahvalimo svim prijateljima djece doma, kao i onima koji su obezbjedili pomenuta putovanje u saradnji sa ovom Ustanovom", dodala je Ibrahimović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: