Predstavljeni u krugu GRAS-a
37

Deset novih minibusa uskoro u padinskim dijelovima Sarajeva

Piše: N. Grabovica
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Adis Šehić, v.d. direktora preduzeća GRAS, te kantonalni ministar saobraćaja Haris Lulić predstavili su danas deset novih minibusa koji će za nekoliko dana biti na usluzi svim građanima Sarajeva.

U izjavi za medije Šehić je kazao kako su minibusi stigli u subotu, prošli su carinsku kontrolu te bi uskoro trebali biti registrovani i pušteni u funkciju.

"Ovom nabavkom i remontom starih minibusa pokrit ćemo sve linije. Minibusi su koštali 1.600.000 KM od čega je pola sredstava finansirala Vlada Kantona sa resornim ministarstvima, a pola GRAS. Iako imamo najlošiji budžet uspjeli smo završiti ovaj itekako značajan projekt i osigurati deset novih minibusa", istakao je Šehić.

On je dalje kazao kako se nada da će građani prepoznati vrijednost ove investicije i kupovati karte u narednom periodu.

"Ovim će se riješiti i problemi mještana Velešića i Pofalića. Što se tiče podjele minibusa po linijama, oni će prije svega biti usmjereni na padinske dijelove grada", naglasio je Šehić.

Na pitanje novinara da li nabavka novih minibusa ima veze sa aktuelnom predizbornom kampanjom, resorni ministar Haris Lulić kazao je kako je ovaj projekt počeo još 2010. godine.

"Vladi Kantona trebalo je dvije godine da završi proces nabavke novih vozila iako su tada bila osigurana sredstva. Međutim, ta sredstva su nenamjenski potrošena za nešto drugo i ja sada postavljam pitanje zašto građani Sarajeva te 2010. godine nisu dobili ove minibuse", riječi su ministra Lulića.