Očekuju dodjelu novih linija
0

Centrotrans predstavio 33 nova autobusa i minibusa za javni gradski prijevoz

Piše: N. Grabovica
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U krugu preduzeća Centrotrans-Eurolines danas su predstavljena 33 nova vozila za potrebe javnog gradskog saobraćaja čija vrijednost iznosi 5.600.000 KM.

Generalni direktor Centrotransa Safudin Čengić obratio se prisutnim gostima ističući kako je ova kompanija nakon nabavke novih vozila u iščekivanju odluke Vlade KS o dodjeli određenih linija javnog gradskog saobraćaja preduzeću Centrotrans-Eurolines, te je dodao kako smatra da će ovaj broj vozila u prvom planu zadovoljiti potrebe građana Sarajeva.

"Ukoliko ministarstvo u narednom periodu ustanovi da je potrebno više vozila, mi ćemo također nastojati da ispunimo i te uslove", naglasio je Čengić.

Na pitanje novinara da li očekuju da će nova Vlada, koja bi trebala biti formirana tokom narednih mjesec dana, ispuniti obećanja o dodjeli linija, Čengić je samo kazao kako se nada da će Vlada raditi po Zakonu te da, ukoliko bude tako, neće biti problema.

"Mi smo kupili autobuse i minibuse koji ispunjavaju sve evropske standarde. Što se nas tiče, vozila su spremna i mi već ujutro možemo početi raditi. Sve je do ministartsva i da li će riješiti spor u vezi sa tih 12 linija o kojim se već odavno govori", rekao je Čengić.