Nezadovoljan odnosom
212

Dennis Gratz neće biti kandidat na izborima: Želim relaksirati odnose u Našoj stranci

Klix.ba
Dennis Gratz (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dennis Gratz (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dennis Gratz iz Naše stranke neće biti kandidat na narednim izborima, a poručuje da je to njegova konačna odluka i da time želi relaksirati odnose u NS-u, te smanjiti pritisak na dio članstva koje je zagovaralo njegovu ponovnu kandidaturu.

Do odluke je došlo i nakon što Sud časti NS-a, kako kaže, nije uvažio njegovu žalbu na opomenu koju je dobio zbog istupa prema javnosti po pitanju zahtjeva za veću transparentnost u okviru unustranačkih struktura.

"Posebno se zahvaljujem Regionalnom odboru Naše stranke Sarajevo na ukazanom povjerenju - predloživši me za nosioca liste za Skupštinu Kantona Sarajevo u okviru preliminarne liste za izbore. Međutim, s obzirom na ignorantski odnos Predsjedništva NS-a, te manjak spremnosti na podršku u okviru rada i promocije zastupničkih inicijativa i mog rada u Parlamentu Federacije, ne želim da dalje budem razlog tenzija i raskola u ovoj političkoj organizaciji", kazao je Gratz.

Istakao je da je u Našoj stranci od njenog osnivanja i da je u nju uložio deset godina svog života, te da ne želi da diskusija o tome treba li biti kandidat ili ne, budu izvor daljih sukoba.

"Ja ću svojim radom u narednim mjesecima nastaviti onim tempom kako sam radio i do sada, u ime Naše stranke i u korist građana i građanki. Ovih dana nastavljamo sa kampanjom 'Zamisli' u okviru kojih ću pokrenuti pet zakonskih prijedloga na osnovu ideja građana i građanki", dodaje Gratz.

Naveo da kako želi da rukovodstvo krene sa pripremom izbornog programa i kandidatskih listi.

"Iskreno se nadam da će na ovim izborima zabilježiti najbolji rezultat u svojoj historiji, prvenstveno zbog članstva koje iskreno vjeruje i spremno je braniti vrijednosti zbog kojih je Naša stranka osnovana. Fokusirajte se na to! Ja ću tome doprinijeti vrijednim i aktivnim radom do posljednjeg dana, a onda ću svoje mjesto prepustiti nekom novom. Pozivam građane da izađu na izbore, a članstvo da nastavi raditi na jačanju i demokratizaciji Naše stranke", zaključuje Gratz.