Dragan Čavić
0

"Demokratska partija će djelovati iz opozicije"

SRNA
Dragan Čavić
Dragan Čavić
Demokratska partija (DP) neće ulaziti ni u kakve partnerske odnose sa strankama koje će činiti okosnicu izvršne vlasti u Republici Srpskoj, te će im i dalje biti opozicija, izjavio je predsjednik ove stranke Dragan Čavić.

Čavić je rekao da će DP u Narodnoj skupštini RS djelovati samostalno i opoziciono, van stranačkih blokova i, kako kaže, principijelo kao i do sada.

"Koketiranje navodno opozicionih stranaka sa vladajućim strankama smatramo najobičnijom cirkusarijom i izdajom birača. To što je Srpska demokratska stranka uradila sa SNSD-om je ustvari potvrda onoga što smo mi govorili uoči izbora", rekao je Čavić novinarima nakon današnje sjednice Izvršnog i Glavnog odbora DP-a u Banjoj Luci.

Predsjednik DP najavio je da ovoj stranci predstoje ozbiljne pripreme za izbornu 2012. godinu na organizacionom planu i jačanju unutarstranačke infrastrukture. Navodeći da je DP "stasala u ozbiljnu stranku sa oko 20.000 članova", Čavić je rekao da je na današnjoj sjednici izraženo zadovoljstvo rezultatima na opštim izborima na kojima je ova partija osvojila tri mandata.

On je ponovio da donedavni član Izvršnog odbora DP-a Slobodan Šaraba nije isključen iz stranke, već da je svojom voljom napustio stranku, dodavši da ova partija ima "dovoljno kvalitetnih članova da nadomjesti njegov odlazak".

Član Izvršnog odbora DP-a i predsjednik Opštinskog odbora u Šamcu Đorđe Miličević rekao je da je ova partija na izborima zabilježila dobre rezultate i da je šesta politička partija po osvojenim rezultatima na nivou BiH i RS. "To nam daje snagu da 2011. godinu proglasimo godinom 'velikog spremanja' u našoj stranci i ojačavanja opštinskih odbora DP-a kako bismo postigli još bolji rezultat na lokalnim izborima 2012. godine", rekao je Miličević.