Sanja Vlaisavljević
0
'Demokratija na be-ha način'
Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znalački i hrabro napisano. To mogu samo oni čije stanje svijesti ne kreiraju FTV, Avaz, SAN i njima slični. Sanja je očit primjer kako se treba boriti protiv lažnih novinarskih vrijednosti u pisanim i elektronskim medijima u \"be-ha\".
Da li ste sigurni da mislite? Ocito su roditelji krivi...
Profesorice, odlican clanak.... Cast mi je sto sam bila vasa ucenica, i mogu slobodno reci da su mi vasa predavanja (kao i predavanja vaseg supruga) promijenila dosta pogleda na zivot... Vjecito sam vam zahvalna sto ste me naucili da mislim....
Također smatram da porodica Vlaisavljevic voli da se bavi perifernim dijelovim problema u drzavi, a kao filozofi bi terbali znati da ukoliko se zeli sagledati primarni problem jedino je moguce da ga se sagleda u njegovoj osnovi tj, sagledati žarište problema i njega dovesti do analize.. O tome cijela fenomenologija govori jos od Husserla... I zato Argumentovano smatram da ova kolumna koja je svakako istinita nije toliko relevantna za BiH javnost jer se smatra perifernim problemom izazvanim od strane stanja kakvo zaista jeste u BiH drustvu..
Ja se zaista u potpunosti slažem sa navedenim tekstom i problemima u BiH novinarstvu i smatram da je svakako potrebno to konstatirati, ali nikako ne smatram da je neophodno to isticati kao prvenstveni javni problem pored mnoštva problema koji \"uništavaju\" ovu zemlju i ovaj grad. nekako imam osjecaj da se cijela porodica Vlaisavljevic \"prešutno\" bori i dan danas protiv nekadašnjeg sistema, komunizma koji je zbrisan sa ovih prostora prije 18 godina. Svaki intervju, skoro svaka kolumna ukazuje na problem necega sto je završilo nekad davno. Zato mi nikako nije jasno zasto se toliko baviti proslim stvarima, a ne sagledavati TRENUTNE. Mozda zato sto su nastali problemi u drzavi upavo rezultat nekadašnjeg sistema i MENTALITETA reci ce porodica vlaisavljevic.. i dok se porodica vlaisavljevic bavi današnjim konstatacijama problema u drustvu ja nikako da u potpunosti cujem prijedlog pokusaja za rijesavanje istog, jer uglavnom sam prisiljen slusat logicko formalne analize filozofa
Jos jedna kucka zeljna medijske paznje... Ovo je idealan nacin usmjeriti paznju na druge, nacin da se prikriju vlastiti postupci. Sanja, vjestice, zelis li da obznanim \"fakture\" ovdje, je li? Imaju nam sta djeca citati; nevastpitanje; nekultura; seljakluk... Vjestica!
Iako Sanja nije izrekla epohalna otkrica u ovom tekstu (naime svi mi znamo jako dobro sta primitivci rade u medijima), cestitam joj na jasnoj i nedvosmislenoj poruci iza koje ubiedjen sam mogu stati GRADJANI ove zemlje. Probudite se ljudi dok jos ima vremena.
\"Patriotizam je posljednje uporiste hulje\" Prepoznajes li se Citizen-u?
KUCNUO JE ZADNJI CAS - BOSNA I HERCEGOVINA USVOJILA SVOJU SMRTNU PRESUDU Izdajnici su zdruzeno krenuli u akciju i sada je jasno da ce biti uradjeno upravo ono cega smo se godinama pribojavali - u Skupstini BiH ce biti usvojen Amandman na Ustav o Brckom, cime ce biti izvrsena dobrovoljna promjena daytonskog Ustava, a to znaci lagalizacija i cementiranje genocidne RS. Sjetimo se jos jednom, Silajdzica smo ubjedljivo izabrali za clana Predsjednistva BiH jer je obecavao da on to nece dozvoliti. On to jos moze sprijeciti u Predsjdnistvu, staviti veto kao Bosnjacki clan predsjednistva, a to bi mogao isto uraditi i toboznji Hrvat i \"zlatni ljiljan\" Zeljko Komsic. IZADJIMO SVI SKUPA NA ULICE I NE PRESTANIMO SA DEMONSTRACIJAMA DOK NAM SE NE VRATI NAS LEGALNI USTAV Repunlike BiH
sejdefa ili sanja, u svijetu zasnovanom na materijalistickoj civilizaciji, materijalistickom konceptu zivota, neizbjezno je sve manje prirodnog, spontanog, slobodnog, izvornog, pravog, a sve vise neprirodnog, neizvornog, indukovanog, ropskog, laznog, sve vise artefakata, surogata, simulacije, privida, animacije, sve vise manipulativnog, vjestackog, sintetickog, neoriginalnog, stereotipnog.
Nowitzki Ocekujes da neko drugi odgaja tebe ili tvoje dijete, a iz tvoga vokabulara cita se tvoj kucni odgoj. patriota, «Patriotizam je posljednje utočište hulje.» Samuel Johnson (1696-1772)
Sanja, ne seri majke ti. FILOZOFIRAS a nisi u stanju ni u svom razredu red da uvedes, a kamoli sta drugo
Ne kontam koja je ova koka od jedno 45 kuka i jos se preziva Vlaisavljevic? Eh sto volEm Sarajlije Srbe i Hrvate koji ignorisu \"rat\" po Bijeljini, Bluci, Ravnom itd, dok ne pocne padati po Sarajevu, a onda \"aj pomagaj\"? Sta ce meni neko ko se preziva Vlaisavljevic u podijeljenom Sarajevu, daytonske nakarade pisati o pedofilsvu u IZ BIH, kad je takvih stvari kod zlih sestara bilo koliko hoces. Sanja, Boro, Rade, Gorane, Zorane i Milane, Dario, Mario i Ario, za Bosnu se ne bori prosipajuci suplje po SA-X i Sarajevu, nego u Bluci, Prijedoru, Neumu, Ljubuskom, Livnu itd. Ovi Srbi sto pametuju Bosnjacima u Sarajevu, samo to naplacuju.
Suglasan sam sa ovom malom analizom, kako ga neki vec zovu ,\"Buzdovan\" novinarstva kod nas. Niti jedna primjedba na ovaj tekst iznesena u reagiranjima nema osnovicu. Ovdje je kod nas najteze ljudima otvoriti oci i uputiti ih u tajne sluzenja vlastitim mozgom. Novinarstvo je pokopano i obezvrijedjeno i nema nade da ce uskoro da se oporavi. Ako je oporavak uopce moguc? Barem ne do tada dok u ovoj zemlji novinari i \"novinari\" sude, svjedoce i strijeljaju svoje zrtve... i sve to ljepo upakirano u \"neovisnost i pravo na javnu rijec\"..I konacno, zasto ne reci, sve je debelo i otvoreno podobro zaglavljeno na liniji nacionalne netrpeljivosti da ne kazemo sovinizma. A to vec nije samo novinarstvo vec mnogo ozbiljniji paket.
@Hahaha, kvislinzi, sta vas tek ceka, valja platiti racun zlocine koje cinite. Prizivat cete Jozeka i njegovu blagost!