Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Demobilisani borci 15. protesti,a isilovci 14.decembra..
Demobilisani pripadnici ABiH više neće pregovarati niti izvoditi proteste, oni su prešli na novi oblik borbe za svoja prava.
jah....koliko puta ste smao obećavali proteste, smjene vlasti, itd........... i na kraju nista. Vi, penzioneri, nezaposleni, i prevareni radnici nikad nista necete promjeniti dok se zajedno ne organizujete.
Halo ba kakva penzija kakvi bakračiPenzija mo že samo prema godinama uplaćenog staža i kapak.Naravno kad napuniš 65 god odnosno 60 za žene.Pa svi demobilisani borci kojima je prestao ugovor poslije navršanih 35 god života su primali platu ko i svi drugizaposleni.A ako nešto treba borački dodatak neka traže.
Novi zakon o penzionisanju nije predvidio da se borci mogu penzionisati prije65. godina starosti i 35 godina staža. Oba uslova moraju biti ispunjena.
Do sada ste nema broja puta štrajkovali i prijetili ! Ništa niste uspjeli promijeniti ! Zašto ? Zato što vas kupuju pojedinačno. Za male novce se prodajete okrećuči leđa svim braniteljima, okrećete leđa svojoj braći saborcima ! Dok se ne ujedinite u jedno tijelo i u jedan glas ništa nećete dobiti !
Bravo!
Upravo tako. Boračke organizacije od po tri člana, svaka stranka ima svoje borce.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Tresla se gora a nigdje penzija...
Ahahahhahahahahha. Pet minuta do peMzije ! A dotle glasali za ZNA SE , SDA !
Ovaj lupa bezveze ili je rezimski dupelitac, jer nisu svim vojnim penzionerima smanjene penzije 2013 vec samo jednom dijelu, tako da ne lupa.Postoje tri kategorije vojnih penzionera i to :sa isplatnim koeficijentom 1,81, onad 1,48 i na kraju ostali kojima su penzije po koeficijentu 1,00.A treba reci da su svi imalu sti isplatni koeficijent do Zukanovog banditskog zakona.
Dogovor je bio da se koeficijent za sve vojne osiguranike izjednaci kako se ne bi stvaralu dodatni troskovi medjutim neki - ovi sa koeficihentom 1,81 ne zele cuti-, tako da sada imate situaciju sa sa istim ili manjim godinama staze kapetan ima vecu penziju od pukovnika, pukovnik od generala a podofcir od oficira, malo je retardirano zar ne?E ovo je prava informacija!!!