{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegati Doma naroda FBiH traže pokretanje glasanja o nepovjerenju Vladi FBiH

F
15.7.2015. u 12:42
51
33
Delegati Doma naroda FBiH traže pokretanje glasanja o nepovjerenju Vladi FBiH
51
Delegati Doma naroda FBiH traže pokretanje glasanja o nepovjerenju Vladi FBiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH danas je podnesen Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Federacije BiH.
U skladu sa odredbama članova 124. do 127. regulisana je procedura izglasavanja nepovjerenja Vladi FBiH, a u članu 124. navedeno je da "najmanje 20 delegata u Domu naroda mogu pokrenuti prijedlog za glasanje o povjerenju Vladi FBiH“.

Na osnovu ove odredbe više od 20 delegata u Domu naroda pokrenuli su Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH iz razloga što sastav Vlade FBiH u posljednjih mjesec dana ne odražava volju parlamentarne većine u Parlamentu FBiH.

Ovaj razlog na sjednici danas je naveo delegat Kluba Srba Slaviša Šućur, koji je istakao i druge razloge, a to su: članovi Vlade ne prisustvuju sjednicama i zato nisu akteri parlamentarnih debata i konstruktivnih diskusija koje bi omogućile efikasniji rad Vlade, neobzirni odnos prema penzionerima i svjesno urušavanje PIO/MIO fonda i konstantan ignorantski odnos prema Parlamentu FBiH kod donošenja ključnih odluka.

Također, Šućur je istakao da imaju potpise više od 20 delegata za inicijativu da Dom naroda održi vanrednu sjednicu o temi "Reformska agenda“, dodajući da je kreiranje i realizacija ove agende daleko od očiju javnosti i Parlamenta FBiH.

"Smatramo da nije uredu da se o tom dokumentu ne raspravlja u Parlamentu. Mislim da u Federaciji imamo jednu situaciju izuzetno tešku, a pravimo se da se ništa ne dešava", kazao je Šućur pred delegatima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: