|

Delegacija SDA posjetila Visoko i Kakanj

Delegacija SDA posjetila Visoko i Kakanj
2
F
FENA
14.1.2013. u 15:04
18
komentara
2

dijeljenja
Delegacija SDA posjetila Visoko i Kakanj Sulejman Tihić
Delegacija Stranke demokratske akcije (SDA), koju predvodi predsjednik Sulejman Tihić, boravila je danas u posjeti općini Kakanj nakon što je boravila u Visokom.
Preostaje posjeta Zenici u toku popodneva.

Fokus u razgovorima u Kaknju s načelnikom Nerminom Mandrom i njegovim saradnicima, kao i s direktorima tamošnjih najjačih privrednih subjekata, bio je na privrednim potencijalima, posebno na industrijskoj zoni Kaknja kao području koje može biti interesantno domaćim i stranim ulagačima jer im zbog stimulacija nudi trenutno možda najpovoljnije uvjete u Bosni i Hercegovini u smislu plaćanja rente, režijskih troškova i drugih pogodnosti, kazao je agenciji Fena portparol SDA Erdal Selmanović.

Razgovarano je i o energetici, sektoru u kojem ovo područje ima veliku tradiciju (rudnik, termoelektrana) te o izgradnji bloka 8 Termoelektrane Kakanj.

Za ulazak u tu investiciju već je okončano 30 do 40 posto neophodnih predradnji, daljnje faze bi trebalo da teku glatko, pa domaćini smatraju da je nelogično što se iz Elektroprivrede u prioritet stavlja izgradnja bloka 7 termoelektrane Tuzla, za šta, kako naglašavaju, nisu urađene ni pripreme.

Osim predsjednika Tihića i portparola Selmanovića, u delegaciji SDA bili su zamjenik predsjednika i šef kluba poslanika ove stranke u Predstavničkom domu državnog parlamenta Asim Sarajlić, kao i ministri SDA u Federalnoj vladi Erdal Trhulj, Sanjin Halimović i Salmir Kaplan.

Domaćin je bio načelnik Kaknja Nermin Mandra, kadar SDA, kojem je Tihić i ovom prilikom čestitao pobjedu na oktobarskim lokalnim izborima u BiH, rekao je portparol.

"Bila je to teška (izborna) utrka s obzirom da tu dugo nismo imali načelnika i može se slobodno nazvati briljantnom pobjedom", ističe on.

U općini Visoko, delegacija Stranke demokratske akcije razgovarala je s načelnicom Amrom Babić, a ona je najavila reviziju strategije općinskog razvoja kao najveći izazov u 2013. godini s ciljem stvaranja uvjeta za veće investicije na tom području.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...