Susreti i posjete
0

Delegacija GDS BiH i koalicije Preokret u Srebrenici

Sarajevo-x.com
Delegacija GDS BiH i koalicije Preokret (GDS BiH i NEP BiH) danas je posjetila Memorijalni centar u Potočarima, susrela se sa građanima Srebrenice, obišla čaršijsku džamiju čija obnova je u toku, franjevački samostan, pravoslavnu crkvu i Stari grad Srebrenik.

Spahić i članove delegacije susreli su se u Memorijalnom centru Potočari sa članovima Udruženja žena "Krupana" iz Bosanske Krupe i planinarskog društva "Grmeč", koji su dopremili pomoć građanima Srebrenice, Bratunca i Žepe.

Spahić je izjavio da je današnji dan, 11. septembar, dan kada dijelimo tugu i bol žrtava terorizma u WTC u Njujorku i kada se sjećamo 11. jula sa željom da se više nikada ne dogode zločini koji uništavaju savjest čovječanstva, stoji u saopćenju stranke.

U razgovoru sa građanima Srebrenice delegacija je, posebno sa mladima i povratnicima, pokrenula pitanje PREOKRETA u njihovim životima i posvećenosti radu, i jačanju sigurnosti, mira i solidarnosti u izgradnji boljeg života.

"Jedino ulaganje u privredu i poljoprivredu i korištenje prirodnih resursa Srebrenice mogu osigurati ne samo ostanak sadašnjih stanovnika srebreničkog kraja, već i povratak i dolazak obrazovanih generacija koje će znati upravljati gradom - simbolom BiH", rekao je Spahić.