{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"U Srebrenici se mora nastaviti život"

F
19.7.2010. u 16:25
0
5
"U Srebrenici se mora nastaviti život"
0
"U Srebrenici se mora nastaviti život"
Foto: Arhiv
"U ovo mjesto treba svakako dolaziti zbog onih ljudi koji nisu htjeli da dozvole da se uništi ljudsko dostojanstvo da se uništi život nego su se hrabro oduprli tome. Ovdje se mora nastaviti život, mora se omogućiti novim generacijama da žive na ovim prelijepim prostorima BiH. S toga nam je cilj da pomognemo razvoj Srebrenice. Do sada smo realizovali više projekata ali nećemo stati na tome", izjavio je Mustafa Mujezinović, premijer Federacije BiH prilikom današnje posjete Srebrenici.
On je dodao da će se poslije razgovora sa načelnikom općine Srebrenica Osmanom Suljićem odrediti prioritetni projekti koje bi trebalo realizovati u cilju ekonomskog oporavka, otvaranja novih radnih mjesta i stvaranja uvjeta za održivi povratak.

U delegacije Vlade FBiH bio je i ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović koji je istakao da je Vlada FBiH u ovoj godini za dva projekta izdvojila oko milion i 650 hiljada KM.

Milion i 300 hiljada usmjereno je na asfaltiranje puta Kradljivoda - Krst u dužini od osam kilometara.

Osman Suljić je naglasio da od Vlade FBiH očekuje da podrži projekte za unaprjeđenje mljekarstva i proizvodnje krompira čime bi se dodatno angažovalo oko 500 kooperanata.

Džejna Bajramović, izvršna direktorica za marketing Fabrike duhana Sarajevo, prilikom današnje posjete izjavila je da će se ovih dana nastaviti radovi na izgradnji hotela u centru Srebrenice, a njegovom izgradnjom omogućit će se upošljavanje 50-tak Srebreničana.

Delegacija Vlade FBiH posjetila je MZ Osat gdje se obavlja asfaltiranje puta, a u Memorijalnom centru Potočari položila je cvijeće i odala poštu Srebreničanima stradalim u genocidu jula 1995. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: