{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi iz SDA posjetili Srebrenicu i Potočare

S
13.11.2010. u 22:35
0
0
Mladi iz SDA posjetili Srebrenicu i Potočare
0
Delegacija Kantonalnog odbora Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije Sarajevo, u subotu u prijepodnevnim satima posjetila je Srebrenicu i Memorijalni Centar u Potočarima.
Delegaciju je predvodio glasnogovornik Asocijacije, Haris Plakalo. U Srebrenici je održano druženje i sastanak sa aktivistima AM SDA Srebrenice, kao i ostalim organizacijama koje za cilj imaju okupljanje mladih ljudi.

Delegacija koju su činili Haris Plakalo, Muzafer Zorlak, Emir Muminović i Ermin Kulovac, je proučila Fatihu i položila cvijeće na spmenen obilježje u memorijalnom centru Potočari, te zajedno sa domaćinima obišla kompleks memorijalnog centra, u kojem su odslušali čas historije i pogledali film o stradanjima srebreničkih bošnjaka.

Stavljen je akcenat na dosadašnji odnos društva prema Srebrenici, te je naglašena veća participacija svih društvenih struktura kada su u pitanju mladi u Srebrenici.

"Potrebno je mnogo više pažnje od strane svih prema Srebrenici, i naravno da je malo tužno što se Srebrenica spominje samo kada je u pitanju godišnjica genocida nad Bošnjacima, i što se posjećuje u najvećom broju samo u tom periodu. Svi trebamo raditi na promjeni takvog odnosa, te doprinjeti zbližavanju mladih Srebrenice, sa mladima kako Sarajeva, tako i sa mladima čitave Bosne i Hercegovine", istakao je glasnogovornik Kantonalne Asocijacije mladih SDA Sarajevo, Haris Plakalo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: