|

Mladi iz SDA posjetili Srebrenicu i Potočare

Mladi iz SDA posjetili Srebrenicu i Potočare
0
S
Sarajevo-x.com
13.11.2010. u 22:35
0
komentara
0

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Delegacija Kantonalnog odbora Asocijacije mladih Stranke demokratske akcije Sarajevo, u subotu u prijepodnevnim satima posjetila je Srebrenicu i Memorijalni Centar u Potočarima.
Delegaciju je predvodio glasnogovornik Asocijacije, Haris Plakalo. U Srebrenici je održano druženje i sastanak sa aktivistima AM SDA Srebrenice, kao i ostalim organizacijama koje za cilj imaju okupljanje mladih ljudi.

Delegacija koju su činili Haris Plakalo, Muzafer Zorlak, Emir Muminović i Ermin Kulovac, je proučila Fatihu i položila cvijeće na spmenen obilježje u memorijalnom centru Potočari, te zajedno sa domaćinima obišla kompleks memorijalnog centra, u kojem su odslušali čas historije i pogledali film o stradanjima srebreničkih bošnjaka.

Stavljen je akcenat na dosadašnji odnos društva prema Srebrenici, te je naglašena veća participacija svih društvenih struktura kada su u pitanju mladi u Srebrenici.

"Potrebno je mnogo više pažnje od strane svih prema Srebrenici, i naravno da je malo tužno što se Srebrenica spominje samo kada je u pitanju godišnjica genocida nad Bošnjacima, i što se posjećuje u najvećom broju samo u tom periodu. Svi trebamo raditi na promjeni takvog odnosa, te doprinjeti zbližavanju mladih Srebrenice, sa mladima kako Sarajeva, tako i sa mladima čitave Bosne i Hercegovine", istakao je glasnogovornik Kantonalne Asocijacije mladih SDA Sarajevo, Haris Plakalo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.