{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegacija BiH na zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope

F
29.10.2013. u 14:06
4
15
Delegacija BiH na zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope
4
Delegacija BiH na zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope
Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić, u svojstvu predsjedavajućeg delegacije BiH, prisustvuje 25. po redu zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Evrope koje se održava u Strazburu od 29. do 31. oktobra.
"Evropa u krizi-izazovi za lokalne i regionalne demokracije", naziv je ovogodišnjeg zasjedanja Kongresa, koje će biti fokusirano na lokalne i regionalne odgovore na ekonomsku krizu i izazove u području socijalne kohezije.

U sklopu rasprave o tome kako su lokalne i regionalne vlasti reagirale na ekonomsku krizu, bit će upriličene sesije o temi „Integracije kroz samozapošljavanje: unaprijeđenje poduzetništva emigranata u europskim općinama“, „Pristup emigranata regionalnom tržištu rada“ i regionalizacija u Evropi u kontekstu ekonomske krize, saopćeno je iz Pudarićevog kanibeta.

Članovi Kongresa će također raspravljati i o izgledima za učinkovitu prekograničnu saradnju u Evropi, regijama i teritorijama s posebnim statusom u Evropi i načinima borbe protiv političkog ekstremizma na lokalnoj i regionalnoj razini.

Pored Svetozara Pudarića, bh. delegaciju u Strazburu čine još načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: